Zwanger? Van harte gefeliciteerd! Nu, maar ook na je bevalling zijn er tal van leuke babyboxen die je kunt aanvragen. Deze zijn gevuld met reclame, samples en kortingsbonnen. De Blije doos is natuurlijk een heel bekend voorbeeld. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik al deze dozen aangevraagd. Omdat het kan! Omdat ik het leuk vind. Er zijn zoals je misschien wel weet nog een hoop meer babydozen die je kunt aanvragen. In dit overzicht vind je een compleet overzicht van alle gratis babydozen van Nederland. En voor de handigheid heb ik ook een printable die je gratis kunt downloaden. Een uit te printen lijst met alle gratis babydozen op een rijtje.

Liedjesprentenboek Slaap kindje slaap | Lemniscaat

Een kersverse toevoeging aan alle gratis cadeaus die je kunt ophalen als je kindje geboren is, is dit liedjesprentenboek van Lemniscaat. Totdat je baby 3 maanden oud is, kun je in een deelnemend boekhandel je gratis exemplaar ophalen. Vergeet je geboortekaartje niet mee te nemen! Kijk hier voor meer informatie en alle boekhandels die meedoen.

Zwanger- en Babybox | Ouders van Nu

Deze gratis babydozen van Ouders van Nu kun je tegenwoordig bij Blokker ophalen in plaats van bij Etos zoals heel lang het geval was. Het is aan te raden om de dozen al tijdens je zwangerschap aan te vragen. Je ontvangt dan binnen 5 werkdagen een ophaalkaart voor de eerste doos. Vier weken na je uitgerekende datum neemt Ouders van Nu telefonisch contact met je op waarna je daarna de kaart ontvangt voor de Babybox.

Blije Baby Voordeeltas | Kruidvat

Zwanger? Zo vraag je het gratis Kruidvat babycadeau aan:

  • Log in en ga naar ‘Jouw profiel’.

  • Geef bij ‘Jouw kinderen’ onder ‘Gratis Baby & Mama voordeel’ aan dat je een kindje verwacht en de uitgerekende datum.

  • Je ontvangt ongeveer 2 maanden voor je uitgerekende datum per e-mail bericht dat je Jouw gratis Baby & Mama voordeel kunt ophalen bij Kruidvat.

Naam sleutelhanger | Geboortekaartjes actie

Deze kersverse mama spaart geboortekaartjes. Als je haar 1 (of meerdere verschillende) opstuurt, mag je in ruil daarvoor een naamsleutelhanger uitzoeken. Ook oudere kaartjes vind ze leuk om te ontvangen. Weetje: Met het insturen maak je ook kans op leuke prijzen. De moeite waard dus.

Lees ook: Filet americain die je wel mag als je zwanger bent

Bulbby babytas | Bulbby

Sinds kort kunnen alle mama’s een gratis Bulbby babytas aanvragen. In deze tas zit een babymutsje met naam en nog veel meer leuke goodies en kortingscodes. Je kunt de babytas aanvragen door je geboortekaartje (niet ouder dan 3 maanden) te mailen of per post naar Bulbby te sturen. Hiervoor ontvang je dan een code waarmee je de Bulbby babytas gratis kunt bestellen.

KaatjeTomaatje

Je stuurt je geboortekaartje op naar KaatjeTomaatje en na enkele weken ontvang je een kortingsbon en een gepersonaliseerd cadeautje. Ik ontving een shirtje in de stijl van ons kaartje. Deze kun je in de auto ophangen. Je kunt hem ook aantrekken bij een knuffel. Of gewoon heel stylisch in de babykamer een plekje geven. Super origineel! Update: Kaatje Tomaatje is wegens ziekte tijdelijk gesloten.

Lees ook: Yes! Een Nederlandse podcast voor moeders. Welkom bij de PloeterMoeders Club Podcast

Baby Geboortedoos | Baby & Tiener Store

In Sliedrecht en Cappelle aan den IJssel heb je de Baby & Tienerstore. Ook hier kun je een mooi cadeau ophalen als je bevallen bent. Als je dit formulier invult dan ontvang je een barcode waarmee je de geboortedoos om baby’s eerste herinneringen in te bewaren op kunt halen. Denk aan tandjes die loskomen en een haarlokje bijvoorbeeld.

Beschuit met muisjes | Albert Heijn

Bij het laten zien van je geboortekaartje krijg je een pakket met 2 rollen beschuit en een pak blauwe of roze muisjes. Helaas houdt niet elk filiaal deze actie. Vraag het even bij de servicebalie van je filiaal.

Welkom op de wereld | Hoogvliet supermarkt

Van deze supermarkt ontvingen wij  een boekje met allemaal bonnen. Met de bonnen kan er van alles gehaald worden passend bij het 1e levensjaar van je kleintje. Van billendoekjes, shampoo, wasgel, diksap, potjes voeding tot 2 pakken luiers. Ook zitten er in het boekje kortingsbonnen waarmee je korting krijgt op een fotoboek en de boodschappen voor het eerste verjaardagsfeestje van je kindje. Het leuke (en slim van Hoogvliet) is dus dat je telkens als je kindje een zekere leeftijd heeft bereikt je weer een aantal producten mag komen ophalen.

Update: Het lijkt er op dat Hoogvliet het programma enigzins heeft aangepast. Je kunt je tijdens de zwangerschap al opgeven voor het Welkom op de Wereld programma. Het programma houdt in dat je passende aanbiedingen, nuttige tips en informatie ontvangt passend bij jou en je kind. Na de geboorte kun je overigens nog steeds een pakket met producten aanvragen. Leuk!

Kiekeboebox | PLUS

Binnen twee maanden na de geboorte van je baby kun je de Kiekeboebox ophalen bij PLUS. Een box t.w.v. 40 euro vol baby- en kraamproducten én met waardebonnen voor gratis producten. Voorwaarde is wel dat je binnen het folderverspreidingsgebied woont.

Babypakket | Jan Linders

Ook het babypakket van supermarkt Jan Linders mag je alleen ophalen als je in de buurt woont. Het is een pakket vol handige producten voor jou en je baby. Let op: Het aanvraagformulier op de website moet je binnen twee weken na de geboorte al invullen.

 

Lees ook: Opnieuw zwanger worden binnen een jaar. Dit deed het mij!

Hallo mama Babydoos | Jumbo

Vul binnen 3 maanden na de geboorte het formulier in op de website en ontvang een leuke bewaardoos vol met producten voor mama, papa en de nieuwe baby.

Boekstartkoffertje | Bibliotheek

Voor dit cadeautje hoef je niets te doen. Binnen 3 maanden na de geboorte krijg je namelijk vanzelf bericht van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kun je vervolgens naar de bibliotheek om je kleintje gratis in te schrijven. Dan ontvang je ook het bekende oranje koffertje met onder andere een gratis boekje.

Verrassend Cadeaupakket | Baby-Dump

Met dit ingevulde formulier kun je naar een filiaal van Baby-Dump om een gratis cadeaupakket met allerlei leuke spulletjes voor je baby op te halen

Romper | Zeeman

Zeeman doet weer mee! Schaamde je je zelf vroeger om gezien te worden met een Zeeman tasje, nu leg je daar bij wijze van spreken geld voor neer. Vanaf 2016 heeft Zeemand een gratis romperactie waarmee je een rompertje van biologisch katoen kunt ophalen. Vul dit formulier in om je gratis romper op te kunnen halen.

Stichting Babyspullen Babystartpakket

Heb je een klein inkomen en daardoor niet zoveel te besteden? Gelukkig is Stichting Babyspullen om je een klein stukje op weg te helpen met babyproducten. Met het babystartpakket kun je je kindje een goede start geven, ondanks je eigen financiële situatie. Kijk snel hoe je je aan kunt melden. Ben je in de fijne positie dat je juist een handje kunt helpen? Ook daar vind je op de website meer informatie over.

Tips: – Houd bij het bestellen van je geboortekaartjes er rekening mee dat je vaak bij deze zwanger cadeaus acties een geboortekaartje moet opsturen. – Lees de voorwaarden goed. Soms is er een uiterste termijn waarbinnen je de kaart moet inleveren. – Voor niets gaat de zon op: er is een kans dat je reclame ontvangt per post of per email. Dit artikel van de Consumentenbond gaat daar nog een stukje dieper op in.

printable met alle gratis babydozen die je kunt aanvragen

preview babydozen printable

Gratis printable

Om het allemaal een stuk makkelijker te maken, kun je bovenstaande lijst met alle gratis babydozen gratis uitprinten. De printable is gemaakt door Plann-e.com. Via dit formulier vraag je het aan.

Niet gevonden wat je zoekt? Hier vind je ook een compleet overzicht van gratis babydozen. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland.

Like it? Pin it!

Pinterest afbeelding voor blog met gratis babydozen in Nederland

Ken jij nog babydozen die ik niet genoemd heb?

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 %d bloggers liken dit: