Home » Het lijkt wel kerst

Het lijkt wel kerst

fijne kerstdagen

Door Sanne | Het is de vrijdag voor kerst. Vanmiddag mogen we onze collega’s weer een welgemeend ‘fijne kerst’ toewensen en een zware onhandige doos met prullaria & voedselwaren die volgend jaar ook nog in de voorraadkast staan (maar hé, het gaat om het gebaar) onder je arm richting huis vertrekken. Iedereen in Nederland vertrekt rond dezelfde tijd naar huis, dus in de gezellige drukte luister je naar de kerstliedjes waar de kerstbelletjes onderling uitwisselbaar zijn want: allemaal hetzelfde. Ondertussen vraag je je nog even af waar dat ene mens in godsnaam haar rijbewijs gekregen heeft en waarom senioren met alle geweld in de spits ergens naartoe moeten in slakkentempo en remmend voor ALLES. Een afslag, een rotonde, een hond, een overstekend kerstpakket, who knows.

Hoera

Eindelijk thuis. Kinderen door het dolle heen want ze hebben vakantie. Hoera. En over een paar dagen krijgen ze cadeautjes. Dubbel hoera. Reden genoeg om hysterisch rond te rennen, hun broertje te terroriseren met ietwat lompe knuffels en lekker druk te zijn. Oef. Maaaaaar: ook jij wordt getrakteerd op enthousiaste verhalen over de kerstviering, hoe het was op school en bij oma. En veel knuffels. Vergeet de knuffels niet. Je man zit nog op een ontspannen kerstborrel, op zijn werk, kan laat worden. Ja, hij wel. Grom. Goed, snel wat eten, kinderen een keer of twintig wegjagen bij kerstpakket want dat wil je toch echt zelluf doen, pyjama’s aan, tanden poetsen en hup, het kroost naar bed. Of nou ja, naar boven. Slapen is nog niet van toepassing he. Nee nee, eerst nog YouTuben. Dan lezen. Dan treuzelen. Maar ach, ze hebben vakantie. Dat mag. En het is ook heel lief wel dat ze samen dingen doen. Waarbij niks stuk gaat of vies wordt.

Proost

Terwijl je het stro/piepschuim/papierfrutsels van je kerstpakket uit je haar vist en overweegt of het nodig is om te gaan stofzuigen (want het ligt OVERAL), besluit je je eigen kerstborrel maar vast op te starten. Er zit vast wel iets van wijn en/of lekkers (bonuspunten voor kerstkransjes of chocoladetruffels) in het kerstpakket. Nog Serious Request, een zielige kerstfilm of Coming to America (afhankelijk van de stemming) op de tv, en we zijn er klaar voor. Proost! Het klinkt nu allemaal net alsof ik een enorme hekel heb aan kerst. Valt mee. Lichtjes, liedjes, cadeautjes en zo zijn best leuk. Kids thuis uiteraard ook, Al dan niet hysterisch druk, de extra knuffels zijn het waard. Al het eten is uiteraard een plus. Buiten de weegschaal NA de feestdagen dan, maar daar hebben we het niet over. Ik ga er dan toch maar vanuit dat ie gewoon stuk is. Hé, zo lang ik mijn broeken nog dicht krijg is er niks aan de hand toch?

Op naar de kerstdagen, met cadeautjes, eten, familie, vrienden & gezelligheid. In willekeurige volgorde. We hebben het verdiend. Fijne kerst allemaal!

fijne kerstdagen
kerstwens via Shutterstock

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond
%d bloggers liken dit: