Home » Ik heb een nominatie te pakken: De Liebster Award

Ik heb een nominatie te pakken: De Liebster Award

Liebster Award

In mijn korte blog carrière heb ik gewoon al een nominatie te pakken, hoppa! De Liebster Award! Eigenlijk is het gewoon een tag hoor, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben genomineerd! Dat is al wat telt. Dankzij Ramona van Kijk, mama! mag ik vandaag een aantal leuke vragen beantwoorden, waarvoor dank.

 

Wat is de Liebster Award?

Net als Ramona citeer ik ook mamameteenblog.nl vanwege haar mooie uitleg:

“The liebster award is in het leven geroepen om kleinere blogs wat meer onder de aandacht te brengen. Deze award is van origine Duits, Liebster betekend namelijk iets in de trant van: liefste, aardigste, leukste, mooi, vriendelijk, aangenaam, gewaardeerd, schattig, vertederend.

De nominatie is bedoeld om waardering voor jouw blog te uiten door iemand die hem dat waard vindt! En door de Award wordt er meer aandacht op je blog bevestigd. Er zijn wel een paar regeltjes voor.”

Het is wel zo aardig om de bedenker van een tag een vermelding te geven. Aangezien het mij nog niet duidelijk was wie de Liebster Award heeft bedacht, ben ik een aantal blogs teruggegaan in de hoop een vermelding tegen te komen. Helaas! Wel werd mij duidelijk dat bovenstaande een citaat van een citaat van een citaat is. Ook hiervan kan ik het werkelijke begin dus niet traceren. Ook de regels lijken in de loop van de Liebster Award nominaties enigzins tot totaal veranderd te zijn. Ken je dat spel wat je vroeger in de kring op school speelde? De eerste fluistert een woord in het oor van de volgende, waarna deze weer het gehoorde woord doorfluistert naar de ander. Geheid dat er aan het eind van de kring iets totaal anders genoemd wordt dan het allereerste woord.

Dit zijn de regels

  • Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
  • Zet een foto van de award op je blog
  • Beschrijf jouw favoriete blog
  • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
  • Nomineer 5 tot 11 blogs
  • Kopieer deze regels in je eigen blogpost
  • Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

 

Mijn favoriete blog

Deze regel vind ik voor meerdere uitleggen vatbaar, dus ik doe het gewoon allebei. Mijn favoriete blog is een blog dat allereerst persoonlijk is. Ik wil graag meer weten over de persoon achter de blog. Wat drijft diegene, waar loopt zij/hij tegenaan, wat zijn de dingen die het leven leuk maken voor deze persoon? Daarnaast kan ik informatieve stukjes voor de afwisseling zeker waarderen. Ik vind het opvallend dat deze beschrijving ook op mijn eigen blog van toepassing is. Althans dat vind ik. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jij dat ziet. En nu de hamvraag: Bij welk andere blog heb ik gevonden wat ik zocht? Dit vind ik erg lastig om te beantwoorden. Er is namelijk niet één blog die ik leuk vind, maar meerdere. Veelal zijn dit ook mamabloggers. En toch lees ik ook graag bij Marion, die een verre van mamablogger is. Op Mijn Kladblog schrijft ze over psychische en lichamelijke problematiek waar ze mee te kampen heeft. Ze is oprecht, heeft een hart voor haar medemens en neemt zichzelf niet al te serieus. Ondanks de zware onderwerpen laat ze me geregeld lachen.

 

Mijn vragen

Ramona heeft een paar vragen voor me opgesteld. Bij sommige moest ik bij het lezen al meteen gniffelen.

Wat heb je als laatste uit de koelkast gepakt?

Dat was gisteravond. Voor ik naar bed ging heb ik nog wat dingen in de koelkast verstopt. Daarvoor heb ik er eerst wat spulletjes uit moeten halen, zoals de bakboter en wat sauzen. Waarom ik dingen in de koelkast verstop? Voor het vaderdagontbijtje die ik altijd stiekem probeer voor te bereiden, maar waarvan hij eigenlijk al weet dat hij het gaat krijgen. Jemig, wat maak ik het mezelf soms moeilijk.

Wanneer ging jij voor het laatst een rondje hardlopen en hoe ging dat?

Uhm…. Ik denk dat ik sinds ik kinderen heb geen rondje meer heb gelopen. Dus al minstens vier jaar. De laatste keer was met Evy, wie kent haar niet. Ging eigenlijk wel lekker. Maar hardlopen is niet mijn sport. Het liefst hups ik met een klasje mee. Of ik doe thuis wat. Zoals de Insanity gekte die mij even te pakken heeft gehad.

Heb jij onkruid in je tuin (of op balkon) en hoe hoog staat dat?

Dit is echt een probleem uitdaging op het moment. Ik heb tegen meerdere mensen uitgesproken dat ik het toch wel lastig vind om de tuin bij te houden. Wat dat betreft was ons balkonnetje in de stad heerlijk. Die veegde je aan, dode plantjes gooi je weg, je zet er nieuwe neer. En het ziet er fris en fruitig uit. Ik was vorige week een uur of 2 bezig met het voorstoepje. Zie je niks van! Over de achtertuin maar te zwijgen. Het is net alsof we zijn gaan slapen en de volgende morgen een oerwoud aantroffen. Wat wel fijn is, de druivenplant doet enorm zijn best. En de boom waarvan we gevreesd hadden het niet goed gesnoeid te hebben, bewijst ons nu het tegendeel.

Druivenplant
Hopelijk geeft hij dit jaar net zulke lekkere druiven als vorig jaar

 

Hoeveel schoenen heb jij en draag je ze allemaal?

Ik heb werkelijk waar geen idee. Ik heb denk ik een paar of tien, maar hier zitten altijd één of twee bij die eigenlijk wel weggegooid moeten worden. Ik draag er ongeveer vier het meest. Dit zijn enkellaarsjes en sneakerachtige schoenen.

Vergeet jij je kind wel eens eten te geven?

Wat gênant dat ik hier ja op moet zeggen. Afgelopen week plaatste ik nog een blog over dit loedermoeder momentje.

Hoeveel snoep mogen de kinderen bij jou?

Bas nog niets uiteraard. Mila eet inmiddels alles. Het hek is van de dam. Toen ze nog klein(er) was, kon ik rustig een zakje chips eten en haar fruit geven. Heerlijk vond ze dat! Nog steeds gelukkig, maar als ik nu dat zakje chips eet, wil ze die ook. En gelijk heeft ze. Het is dan aan mij om het goede voorbeeld te geven en dat vind ik echt lastig. Ik snoep namelijk graag, heel erg graag.

Ga jij altijd met je kind mee naar de speeltuin als ze er om vragen?

Nee. Erg he?! Ik ben gewoon geen buitenmens. We hebben nu een speeltuintje voor de deur en dat maakt het wat makkelijker.

Wanneer heb je voor het laatst gewoon heerlijk zitten ‘niksen’?

Woensdag nog. Ik had een vriendin met haar zoontje ’s ochtends op visite. De kinderen waren nadien gesloopt, dus ik legde ze allebei op bed. Wonder boven wonder vertrokken ze beide binnen een kwartier. Hierna heb ik de boel, de boel gelaten en ben ik met een kopje thee en wat koekjes lekker op de bank gekropen. Onderstaande foto stond nog niet koud op Instagram toen ik de eerste alweer hoorde huilen trouwens.

Is het na een speelochtendje ook zo'n chaos bij jou?
Is het na een speelochtendje ook zo’n chaos bij jou?

 

Wat voor muziek vond jij 10+ jaar geleden leuk?

Jeetje, een trip down to memory lane. Backstreet Boys, ’n Sync, Five en meer van dit soort boybands. Ook 3T, R Kelly, Eiffel 65, Solid Harmonie, Toni Braxton, Mariah Carey. Je weet wel in de tijd dat je videoclips keek. Jemig, ik kan me zelfs nog de eerste dag dat The Box uitzendde nog herinneren. En TQ met Westside, kennen jullie die nog? Brandy & Monica dan? Hier en daar dus wat ééndagsvliegers, maar mán wat was het fijn.

Hoe ziet jou ultieme persoonlijke verwendag eruit?

Een dag waarbij ik niet de zorg voor de kindjes heb en helemaal niets hoef te doen. Gewoon thuis zijn, een heleboel lekkers bij de hand. Eindelijk een beetje televisie kijken, een beetje bloggen, blogs lezen, doelloos door mijn Facebook tijdlijn scrollen. Gewoon helemaal niets. Dit natuurlijk afgetopt met een middagdutje. Maar een dag zoals ik die morgen gepland heb voor vaderdag vind ik net zo leuk! Een dag samen zijn met het gezin en leuke dingen doen. Dan voel ik mij ook verwend en ben ik dankbaar dat ik dit allemaal mag meemaken.

 

Nieuwe nominaties en vragen

De blog wordt nu naar mijn mening te lang, voor deze zaterdag heb ik genoeg tijd van je opgeslokt. De nieuwe nominaties voor de Liebster Award hou je dus nog even van mij te goed. Ik heb al een aantal vragen en bloggers in het hoofd, maar komende week tijdens het lezen van blogs zal ik extra uitkijken naar wie ik nog meer wil nomineren. Wordt vervolgd…

Herken jij de beschrijving die ik van mijn blog heb geschreven? Wat mis je? Wat vind je leuk om te lezen bij mij? Of weet jij misschien wie de Liebster Award heeft bedacht?••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Evenonderons.nl!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond
%d bloggers liken dit: