Home » Leuke spellen voor het hele gezin

Leuke spellen voor het hele gezin

De koude en donkere dagen komen er weer aan en persoonlijk vind ik het dan heerlijk om in het weekend de hele dag in onze pyjama’s te zitten en spelletjes te spelen. Wat lekkers te eten en drinken op tafel, muziekje aan en tijd met elkaar doorbrengen. Maar welke spellen zijn er nou echt leuk om met het hele gezin te doen? In dit artikel laat ik je een aantal spellen zien waarvan ik denk dat ze perfect zijn voor op een druilerige zondag!

Kaartspellen

  • Skip-Bo – Dit kaartspel is één van mijn favorieten. Het is absoluut niet moeilijk te spelen en, ondanks dat de leeftijdsindicatie pas vanaf 7 jaar is, denk ik dat jongere kinderen het ook al wel kunnen spelen.
  • Uno – En dit is mijn andere favoriete kaartspel. Ook dit spel is zeker niet moeilijk en lijkt ook wel een beetje op Skip-Bo. Ook hierbij is de indicatie vanaf 7 jaar, maar mijn dochter speelde dit spel toch echt al wel eerder mee. Misschien zou je hier en daar de regels wat aan moeten passen maar dat maakt het spel niet minder leuk. Uno is er overigens ook in de junior versie, die al te spelen is vanaf 3 jaar.
  • Exploding Kittens – Dit kaartspel ken ik niet persoonlijk maar voor zo ver ik het heb kunnen zien is het wel echt een leuk spel. Het doel is simpel; je moet één voor één een kaart trekken. Heb je een kaart met een exploderende kat? Dan heb je verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen of juist aanvallen.
  • Beverbende – Bij dit spel gaat het erom dat jij eindigt met de minste strafpunten. Je begint met 4 kaarten met strafpunten waarvan je er twee mag bekijken. Wanneer je aan de beurt bent kun je een kaart ruilen of bluffen en zo proberen de andere spelers meer punten te laten krijgen.
  • Dick Bruna Reuzenkwartet – Dit kwartet spel is vooral leuk wanneer je jongere kinderen in huis hebt die nog niet kunnen lezen. De kaarten in dit spel zijn wat groter en op alle kaarten staan plaatjes. Zo kun je dus omschrijven welke kaart je nodig hebt, en snappen de jongste kinderen het ook!

Dit zijn alle best verkochte kaartspellen.

Lees ook: Pie Face; een hilarisch gezelschapsspel met slagroom

Bordspellen

  • Monopoly – Dit bordspel is een klassieker, maar blijft leuk om te spelen. Wel Kan het spel aardig lang duren, dus wanneer jullie deze willen spelen zal ik wel vroeg beginnen! De leeftijdsindicatie is vanaf 8 jaar maar dit ligt ook zeker aan hoe je kind is. Er is ook een Monopoly Junior te koop, met een indicatie vanaf 4 jaar.
  • Ticket to Ride Europe – Dit spel ken ik zelf niet maar staat wel op mijn wensenlijstje. Waarom? Omdat het een leuk en uitdagend spel is, die telkens anders verloopt. Ook heb je verschillende uitbreidingen wat het spel nóg leuker maakt. Het doel van het spel is dat je de routes op je bestemmingskaart voltooid. Door verbindingen tussen steden te maken kun je punten verzamelen. Heb je de meeste punten? Dan heb je gewonnen.
  • Wie is het? – De absolute favoriet hier in huis. Mijn jongste dochter van 3 jaar speelt dit het liefst elke dag. Wel met een beetje hulp van mama, maar dat is niet erg. Het doel is simpel; er zijn 2 partijen en die kiezen allebei een poppetje uit op het bord. Vervolgens moet je tegenstander gaan raden welk poppetje jij hebt maar er mogen alleen maar vragen gesteld worden die met ja of nee te beantwoorden zijn.
  • Levensweg – Nog een klassieker. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik dit spel zelf nog nooit heb gespeeld. Het doel is dat je je levensweg kiest en zo een avontuur tegemoet gaat met een gezinsleven en onverwachte verrassingen. Wanneer iedereen met pensioen is wint degene met het meeste geld.
  • Rummikub – Ook dit is een favoriet hier in huis alleen dan bij mijn oudste dochter van 10 jaar. De bedoeling van dit spel is dat jij als eerste alle cijfers op tafels hebt liggen. Dit lukt je echter alleen wanneer je goede reeksen maakt en tactisch speelt.

Dit zijn alle best verkochte bordspellen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer kaart- en bordspellen te vinden en stuk voor stuk zorgen ze (als het goed is) voor plezier en gezelligheid. Maar dit waren mijn favorieten of spellen die bij mij op mijn wensenlijst staan. Heb jij, of je kind(eren) ook een favoriet spel en zo ja, welk spel is dat dan?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond