Home » Op de valreep: Leuke Sinterklaasuitjes

Op de valreep: Leuke Sinterklaasuitjes

Leuke Sinterklaasuitjes zoals pakjesboot 12 bezoeken

Sinterklaasavond valt dit jaar op een maandag. Ik heb me al een paar keer afgevraagd wanneer we het gaan vieren. In het weekend voorafgaand of toch gewoon lekker op de maandag zelf. Vooralsnog hebben we thuis geen overeenstemming bereikt. Ik pleit voor het weekend. Want ja maandagen… Mocht ik aan het kortste eind trekken, is het alsnog geen slecht idee om een Sinterklaas activiteit te doen. Ik las bij een collega blogger over iets leuks en de buurvrouw tipte me ook over een uitje. Dus als je op zoek bent naar last minute leuke Sinterklaasuitjes, lees dan vooral verder.
 

Het Sinterklaasfabriek

 
Maastricht | €7,50 | website sinterklaasfabriek | 3 en 4 december 2016
 
Wil je zien hoe de laatste pakjes ingepakt worden, de pepernoten gebakken en de pieten getraind? Dan nodigt Sinterklaas je uit voor het allerlaatste weekend van 2016 dat het fabriek open is. Op de blog van Bregje lees je een uitgebreid verslag van wat je kunt verwachten tijdens je bezoek aan het Sinterklaasfabriek.
 
Pakjesboot 12 bezoeken als Sinterklaasuitjes
 

Pakjesboot 12

 
Rotterdam | €9,00 | website Pakjesboot 12 | 30 november t/m 4 december 2016
 
De enige echte stoomboot is te bezoeken. Op de valreep kun je nog een bezoekje aan boord plannen. Net als in het Sinterklaasfabriek kun je op Pakjesboot 12 de pieten aan het werk zien. De pepernoten worden in het kombuis gebakken, de pakjes worden koortsachtig in het pakjesruim ingepakt en je mag zelfs even in de slaapkamer van de goedheiligman gluren.
 
Lees ook: Hulppietjes mogen niet ziek zijn!
 

Park van Sint

 
Rhenen | €19,50 – €22,00| website Park van Sint | 3 en 4 december 2016
 
Aanstaande weekend wordt het Ouwehands Dierenpark weer omgetoverd tot het Park van Sint. Ook hier ontbreken ze niet; de pepernoten! Je mag ze zelfs zelf bakken. Amerigo is er voor een fotosessie, je kunt meedoen met een pietentraining en er is zelfs een pietenparty. Tot slot kun je ook nog naar een heus Sinterklaasshow.
 

Thuis

 
Of je blijft lekker thuis. Kachel aan, chocomelk erbij met de leukste Sinterklaasliedjes op de achtergrond. Bak kruidnoten samen met je kinderen, doe een leuk spel of knutsel erop los. Gezelligheid!
 

Uittocht van Sinterklaas

 
Divers | gratis
 
De intocht van Sinterklaas is natuurlijk een begrip. Wist je dat je de Sint niet alleen kunt verwelkomen, maar ook kunt uitzwaaien? Er zijn diverse lokale initiatieven. Deze vinden veelal op dinsdag 6 december, maar ook op woensdag 7 december plaats. Google maar eens op uittocht Sinterklaas 2016 en je vindt vast iets in de buurt.
 
 
 

Op welke dag vier jij Sinterklaas dit jaar?

 
 
Vanavond komt er nog een draag(dins)dag blog online!
Foto: pakjesboot 12 via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond