Home » Leren haren vlechten tijdens vlechtworkshop

Leren haren vlechten tijdens vlechtworkshop

Deelnemen aan een workshop haren vlechten staat al een tijdje op mijn wensenlijst. Niet om ‘gewoon’ een staartje te leren vlechten, want dat kan ik wel. Maar om specifiek invlechten te leren. Je kunt op verschillende manieren vlechten en het lijkt mij stoer om dat ook te kunnen. Het is te erg voor woorden dat ik, als de haren van Milou niet fatsoenlijk gekamd zijn, stiekem hoop dat de leidster het op de crèche fixt. Maar goed, Milou is ook verwend. De eerste crèchedag na de vakantie, kreeg ik van haar te horen dat ik haar haartjes niet mocht vlechten, maar Julia, een van de leidsters.

Haren kammen

Zo is het trouwens begonnen. Rosalie kwam af en toe thuis met ingevlochten haren. De kinderen op de crèche wilden net zo mooi gekamd worden als Anna van de film Frozen. Ik dacht: “dat wil ik zelf ook kunnen”. Dus ben ik aan het pielen gegaan. In begin zag het er niet uit. Na een jaar oefenen wordt het wel wat. Bij Dinthe vlecht ik het liefst de haren in, omdat ze er minder last van heeft. Vaak maak ik de vlecht schuin. Puur uit nood ontstaan, want haren kammen is niet bepaald haar hobby. Het ziet er leuk uit, al zeg ik het zelf.

Lees ook: Het leed dat haren kammen heet

Workshop haren vlechten

Een tijdje geleden zei ik tegen mijn kapster Mariska’s Beauty at Home, dat ik heel graag wil leren haren vlechten. Ze vertelde dat ze van plan was om workshops te gaan geven. Mariska heeft een kapsalon aan huis. De groep bestond uit vier dames. Precies goed! We konden om haar heen staan terwijl ze voordeed wat we gingen doen. Daarna hielp ze ons één voor één. Het was erg fijn om tips en trucs te krijgen.

Workshop leren haren vlechten

Mariska had alle benodigdheden: poppen, puntkammen, borstels en elastiekjes. Een puntkam schijnt een must te zijn om preciezer te kunnen werken. Punt kam=> op boodschappenlijst! Niet dat ik perfect wil invlechten, daarvoor heb je namelijk stilzittende kinderen nodig. Die heb ik niet…

Leren haren vlechten

We hebben drie manieren van vlechten geleerd: erin-vlechten, erop-vlechten en de vier-strengen vlecht. Ik ging voor het erop-vlechten. De vier-strengen vlecht is een mooie bonus en zeker een blijvertje! Ik kam het haar van  Rosalie tegenwoordig wat vaker in één staart. Pure gemakzucht, ik weet het. Maar nu kan ik er een vier-strengen vlecht van maken. Yay!

Lees ook: Help, mijn peuter heeft een bos met krullen!

Het was een leuke, gezellige en leerzame avond. Nu is het een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen….

Één van de cursisten is leidster op de crèche van de meiden. Ik vermoed dat er flink geoefend gaat worden. Laat ik dat nou niet erg vinden…

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond