Home » Leef. Lach. Liefde. Dat is te doen, toch?

Leef. Lach. Liefde. Dat is te doen, toch?

Door Sanne | Het zal niet als een enorme verrassing komen dat ik een lichtelijk sarcastische aanleg heb. Zowel qua humor als in het algemeen. Althans, ik vind het humor. Wat blijkt? Niet iedereen vindt dat. Ik vond het ook schokkend. Punt is, je meent ongeveer 98% van wat je op die toon zegt niet, maar als je er ruim 30 jaar (slik) ervaring mee hebt, ben je blijkbaar zo overtuigend dat mensen denken dat je ECHT zo dom bent, of een enorme trut. Of beide. En ondanks dat ik best wel een bitchy kant heb, ben ik echt niet zo’n angstaanjagende oppermegatrut als soms gedacht wordt. Hoop ik dan. Als dat wel zo is: Mea Culpa.

Ik ben de kwaadste niet.

Weet je wat het is? Goed, ik heb een diepzwart gevoel voor humor, mis het gen dat me vertelt wanneer ik beter niks kan zeggen en de neiging om direct te reageren. Da’s waar. Ik probeer het binnen de perken te houden. Máár er zijn ook wel heul veul tere bloempjes tegenwoordig. Je schopt nogal gauw iemand tegen het zere been, mensen voelen zich sneller persoonlijk aangesproken en het lijkt wel alsof alles te serieus genomen wordt. Nu begrijp zelfs ik best dat er speciale sneeuwvlokjes van mensen zijn die met fluwelen handschoentjes aangepakt dienen te worden.

Maar een beetje humor moet toch kunnen?

Neem niet alles zo serieus. Zoals de wijze Joker al zegt: Why so serious? Ja. Why. We maken het onszelf zo lastig. Die opmerkingen die we ons zo aantrekken zijn 99,99% van de keren echt niet zo bedoeld. Als ik, want ja ook ik doe dat, er 2 weken later nog aan denk is die ander het al lang vergeten. Andersom ook natuurlijk. Ik maak een boem-hier-heb-je-een-sarcastische opmerking, en ben het 10 seconden later weer vergeten. Een ander kan er goed mee blijven zitten. En twee dagen later onder de douche een ingeving krijgen wat hij/zij terug had moeten zeggen.

Tip van de dag: ZEG het gewoon als iemand een opmerking maakt, of wat dan ook, die je niet zint.

Dat mag. Doorgaans geldt de regel: als je het kan uitdelen dan kun je het ook incasseren. Ik heb er ook nog moeite mee, hoor. Met beide kanten. Maar laten we het onszelf allemaal wat makkelijker maken. Zo serieus is het leven niet 😉 Zoals het lichtelijk misselijkmakende motto al zegt: Live, Laugh, Love. Tegenwoordig oa bij de Action te verkrijgen als schilderij, muursticker, wc borstel, en in 75% van de huishoudens te vinden. Of als tattoo op het lijf van veelal mensen met een pittig kort kapsel. Overigens heb ik thuis wel een houten uitvoering van het woord ‘Home’, net zo typisch. Voor het geval ik vergeet waar ik ben of zo. Geen idee. Maar ik dwaal weer eens af. Leef. Lach. Liefde. Dus. Dat is te doen, toch?

Live Laugh Love quote via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond