Home » Later beginnen met zwemles

Later beginnen met zwemles

Ondanks dat we water in de buurt van ons huis hebben, is wachten met zwemles een hele bewuste keuze geweest. Eén waar we geen spijt van hebben. Maar deze week was het dan toch zover; Mila ging voor het eerst naar zwemles. Ze is nu zes en we hadden verschillende redenen om later te beginnen met zwemles. Daar vertel ik alles over, ook hoe het ging en wat het nu eigenlijk kost.

Wachten met zwemles

Toen ze baby was ging ik met haar naar babyzwemmen. Die pret duurde niet lang want al snel durfde ze thuis bijna niet meer in bad. De kopje onder oefeningen tijdens babyzwemmen zijn vast ergens goed voor, maar zij werd er juist bang van. De angst voor water in haar gezicht duurt immer voort. Ze wilde dan ook absoluut niet op zwemles. Wat doe je dan? Wachten!

Wat ook meehielp is dat ik om me heen steeds meer berichten van andere moeders hoorde dat het niet per se beter is om zo snel mogelijk te beginnen. Als je veiligheidsmaatregelen neemt zoals een zwemvest voor je kind hoeft ook een dagje strand niet problematisch te zijn.

Zwemmen werd leuk

Ondertussen werd haar ervaring met water steeds positiever. We gingen steeds zwemmen op vakantie en ook ging ze geregeld met een vriendinnetje mee die op woensdagmiddag zwemles heeft. En ineens wilde ze ook!

Ik schreef haar in en door de keuze voor de dinsdag wist ik dat het niet heel lang zou duren voor ze zou worden opgeroepen. We werden na 3 maanden wachten, tijdens de voorjaarsvakantie, opgeroepen.

Voor het eerst naar zwemles

Ik was nog zenuwachtiger dan zij. Doordat ze vaker met dat vriendinnetje meeging, wist ze haar weg wel te vinden. Ik had een handdoek en uiteraard een zwempak meegenomen. Volgende keer moet er shampoo mee van mevrouw en oja een badcape moet er ook komen.

De badmeester was streng, maar rechtvaardig. Hij verwachtte dat ze zelfstandig zijn opdrachten uitvoerde, maar was ook heel behulpzaam. Ik had er meteen een super goed gevoel bij. Het is heel grappig om de verschillen tussen alle kinderen te zien. Sommige zijn heel geconcentreerd en anderen stuiteren overal heen. De badmeester wist hier perfect mee om te gaan. Nu mocht ik aan de rand van het bad meekijken, maar de volgende keren moet ik achter het glas vanuit de kantine meegluren.

Jippie! Zwemmen met Jip

Ik betaalde eenmalig €11,00 voor een magneetkaart en €68,00 voor 6 lessen. Als welkomstcadeau kreeg ze een zwemtas met een voorleesboek en map voor de diploma’s. Allemaal van Jip het nijlpaard als zwemmascotte.

Juist omdat het nu zo goed ging ben ik heel blij dat we later met zwemles zijn begonnen. Ze heeft op haar eigen tempo aan het idee kunnen wennen en dat zal de lessen alleen maar ten goede komen vind ik. De komende dinsdagmiddagen hoor ik bij een nieuw clubje; zwemlesouders!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond