Home » Last van schurende benen? Dit werkt!

Last van schurende benen? Dit werkt!

Lekker weertje zo. Er mag, nee moet, wat uit. Jas en lange mouwen mogen voorlopig de kast in. Het is blote benen weer. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij mij begint dan al snel de ellende. Iets met zweet en blote bovenbenen die best flink zijn. Ik heb altijd last van schurende benen. Heel irritant en pijnlijk. De jeuk en daarna de vlammende pijn van het krabben vorig jaar staan me nog vers in het geheugen. Ik ben daarom op zoek gegaan naar dé oplossing tegen benen die langs elkaar schuren. Ik heb gelukkig flink wat opties om uit te kiezen.

Smeren tegen schurende benen

Smoovall | Met stip op 1 lees ik overal de tip voor Smoovall. Het is een huidcontact spray dat je beschermt tegen schurende plekken. Je sprayt het er op en het zou 4 uur moeten blijven zitten. Pré: Het mag mee in je handbagage.

Vevina | Vevina Wear a Dress Again Cream is een crème dat een onzichtbare en beschermende laag aanbrengt op je huid waardoor er geen wrijving meer kan ontstaan tussen je benen. Laat de crème even intrekken en je bent good to go!

Antischuurcrème | Sporters, zoals wielrenners, gebruiken het hele jaar door antiwrijvings middelen. Het is dus niet heel gek dat ook Decathlon een antischuurcrème in het assortiment heeft.

Lees ook: Wil je afkoelen? Op deze plekken kun je spelen met water

Dragen als je benen tegen elkaar schuren bij het lopen

Naast de nodige smeersels, kun je er ook voor kiezen om iets aan te trekken. Nee, geen lange broek natuurlijk.

Short | Een korte! Denk aan wielrenners broekjes, gymbroekjes en korte leggings die je bij Zeeman ook wel ziet. Ook de shapingshorts van H&M en de figuurcorrigerende broekjes van HEMA werken goed.

Onderbroek met pijpjes | Ook een onderbroek met langere pijpjes kan uitkomst bieden. Zoals de Sloggi Basic Long.

Bandelettes | Het is echt niet gek als jij hier nog nooit van hebt gehoord. Ken je de sexy kousen met jarretels? Nou laat de jarretels weg en de kousen ook. Wat overblijft zijn zelfklevende dijbeenbandjes die perfect werken tegen benen die langs elkaar heen schuren. Bandelettes dus! Bij MS Mode lijken ze met €9,95 het goedkoopst te zijn.

Lees ook: Spelen met water in de tuin of op je balkon

Alternatieve opties

Andere opties zijn:

Oplossing tegen schurende benen

Er zijn online veel trucjes te vinden tegen schurende benen. Fijn dat bijvoorbeeld vaseline en talkpoeder mogelijk werken, maar daar kleven volgens mij ook de nodige nadelen aan. Vlekken in je kleren bijvoorbeeld en korte werkingsduur. Goed voor als je nu omhoog zit en niets anders in huis hebt, maar gelukkig zijn er een hoop makkelijkere en fijnere opties.

Hoe zorg jij er voor je geen last hebt van schurende benen?

Like it? Pin it!

Foto van vrouwen benen van Vladimir Gjorgiev via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Heb je zelf ook al een of meerdere opties uitgeprobeerd?

    Ik gebruik al jaren vevina. Erg fijn spul. Eerst bestelde ik het via een buitenlandse site, later via een Nederlandse en inmiddels is het gewoon bij het Kruidvat te koop. Erg fijn!

    • Ik heb vooral de alternatieve spulletjes geprobeerd zoals deo en talkpoeder. Sinds vorige week heb ik Smoovall in huis. Fijn dat Vevina werkt, heb daar heel veel goeds over gehoord daarom staat hij er ook tussen. Dat is mijn plan B voor als Smoovall niet bevalt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond