Home » Dit mag je niet vergeten als je last minute op vakantie gaat

Dit mag je niet vergeten als je last minute op vakantie gaat

Nu behoefte aan een mediterraans zonnetje met zee en strand? Een last minute is zo geboekt! Zeker als je geen schoolgaande kinderen hebt, kun je vrij flexibel zijn. Ik heb een aantal zaken op een rijtje gezet die je niet mag vergeten als je last minute op vakantie gaat. Je visum bijvoorbeeld. Trouwens… ook op een gewone vakantie toepasbaar.

Vanuit een ‘ander’ land boeken

Een last-minute boeken hoeft niet per se goedkoper te zijn. Maar een beetje voordeel is mooi meegenomen toch?! Een tip die ik vaker heb gehoord: boek je reis vanaf een buitenlandse extensie. Dus in plaats van .nl probeer eens .de of .it. Het is  misschien even zoeken naar wat werkt, maar kan een paar tientjes schelen op je vakantiebudget. Van ip adres wisselen of cookies wissen schijnt jammer genoeg nou weer niet te werken.

Visum aanvragen

Dat je een visum voor China  en Australië  moet aanvragen, zul je niet snel vergeten. Maar ook voor landen dichterbij heb je ‘m nodig. Denk aan je ‘alles zit in de prijs’ reis naar Turkije. Gelukkig is een visum vrij eenvoudig online te regelen. Zelfs een spoedaanvraag van een Turkije visum bijvoorbeeld!

Pret voor onderweg

Als je met kinderen reist, is het fijn als ze zich onderweg goed kunnen vermaken.  Zelf vind ik het heel erg leuk om hiervoor een ‘onderweg’ tas te maken. Het is niet alleen handig, maar ook heel erg leuk. En stiekem geniet ik dan al van de voorpret. Iets lekkers en kleine cadeautjes waar ze direct iets mee kunnen doen is eigenlijk alles wat er voor nodig is.

Goede voorbereiding

Goed voorbereid op reis is, zelfs bij een last minute vakantie, gewoon erg fijn. Zeker als je met kinderen reist. Wij weten precies wat er gaat gebeuren. Maar een vliegreis kan best wel spannend zijn voor die kleintjes. Niet per se in negatieve zin trouwens. Soms is het onbekende gewoon even spannend. Een prentenboek kan ze dan herkenning en wat houvast bieden.

Ikke gaat vliegen* | Els den Bitter

Kaatje in het vliegtuig* | Liesbet Slegers

Op reis met het vliegtuig* | Pierre Winters

 

Fijne reis!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond