Home » Lange autorit met kinderen? Zo houden ze het langer uit

Lange autorit met kinderen? Zo houden ze het langer uit

De gevreesde vraag of we er al bijna zijn, komt soms als we nog niet eens de straat uit zijn. Als je een boodschapje gaat doen is dat niet zo erg, maar met een lange autorit met kinderen naar je vakantie adres voor de boeg kun je daar lichtelijk van in paniek raken. Hoe hou je het leuk onderweg zodat zij het volhouden?

Maak een onderwegtas

Een onderwegtas is een tas vol met kleine cadeautjes voor, je raad het al, onderweg. Spreek af dat ze om de zoveel kilometer een cadeautje mogen openmaken. Inspiratie nodig voor het vullen van de tas? In dit artikel geef ik een paar leuke suggesties om in een cadeautjestas voor onderweg te stoppen.

Controleer de autostoeltjes

Uiteraard moeten de kinderstoelen altijd in orde zijn, maar voor een lange reis wil je verzekerd zijn van hun comfort. Is de stoel bijvoorbeeld niet te klein geworden? Voor nieuwe stoelen kun je bijvoorbeeld bij deze winkel kijken auto-onderdelen24.nl. Ga je naar een warm land? Overweeg dan eens een stoelhoes. Kies bij voorkeur voor badstof, het is lekker zacht en koel.

Las regelmatig een pauze in

Bij een lange autorit met kinderen is het logisch dat je de reis in etappes rijdt. Voor de kinderen is het dan extra leuk als de pauzes op een kindvriendelijke plek ingelast worden. Met de app Breakzy kun je heel makkelijk je route ingeven waarna de app de meest kindvriendelijke stopplekken aangeeft.

We gaan nog niet naar huis…

Als je dan ook nog zorgt voor genoeg cd’s met kinderliedjes, af en toe een potje autobingo speel en vaak genoeg uit volle borst “we gaan nog niet naar huis” zingt, ben je zo op je eindbestemming. De iPad kun je dan mooi achter de hand houden.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond