Home » Lang leve de herfst!

Lang leve de herfst!

Inmiddels is het toch echt wel herfst. Het is koud en steeds langer donker. Een mooie aanloop naar de gezellige feestdagen. Maar ook een tijd dat ik kritisch naar mijn garderobe kijk. Het zomerspul mag nu echt wel uit de kast om weer ruimte te maken voor de warmere kleding. Dit jaar heb ik het wat rigoreuzer aangepakt. Er lag namelijk echt teveel van wat ik ooit in een grijs en dun verleden nog aankon, maar nu echt niet meer. Niet met goed fatsoen in elk geval.
 

De bezem erdoor

Waarschijnlijk zijn de zwangerschapshormonen hier debet aan, maar de bezem ging door het hele huis. Een soort voorjaarsschoonmaak in de herfst. Of misschien bestaat er echt zoiets als een najaarsschoonmaak? Kamer voor kamer werd door mij aangepakt. Aanbeland bij de slaapkamer kwam ik er deze keer niet onderuit. Al die op elkaar gepropte kleding moest uitgezocht worden, het is een grote schoonmaak of niet.
Herfstbladeren

Maat 38 is niet meer

Gaandeweg kreeg ik er nog lol in ook. Ook de acceptatie nam gaandeweg toe. Dat hele mooie rokje in maat 38 werd het echt niet meer, hoe lang ik het ook zou blijven bewaren. Ook het vest dat ik tijdens een afvalperiode vol enthousiasme op de krimp kocht, hing nog altijd ongedragen in de kast. Dat jurkje wat inmiddels nog net voor een tuniek doorkon? Weg ermee! Dit was inmiddels meer dan een schoonmaak geworden, meer dan alleen maar een streep zetten onder die mooie zomer. Dit was afscheid nemen van wat niet meer was en ook nooit meer zou terugkomen.
 

Ruimte voor iets nieuws

En weet je, met elk kledingstuk dat ik weggooide of in de weggeefzak stopte, maakte ik ruimte voor iets nieuws. Figuurlijk maakte ik ruimte voor het feit dat mijn lichaam na bijna 3 zwangerschappen echt blijvend veranderd is. Dat was fijn. En letterlijk maakte ik ruimte voor nieuwe kleding. Kijk, en dat is dan weer leuk! Tijd om te shoppen!

 

Herfstmode

Zoveel tijd als ik nu besteed aan deze grote schoonmaak, zoveel tijd (en eerlijk gezegd ook geen zin) heb ik niet om minutieus op zoek te gaan naar bijvoorbeeld de nieuwste herfstmode trends. Daarom ben ik blij dat ik middels deze samenwerking kennis heb gemaakt met enkele, voor mij nieuwe, websites. Het gaat om winterjassen.com, jurken.com en rokken.com. De zoektocht naar een winterjas, feestjurk of rok wordt je echt aanzienlijk makkelijker gemaakt. In plaats van alle leuke webshops af te struinen, maak je op de site al een selectie. Zie het als een voorportaal dat je naar je speld in de hooiberg brengt. Als bonus krijg je nog de nodige tips mee ook.
 

Goede voornemens

Nog even terug naar de acceptatie die ik eerder aanstipte. Ik accepteer dat mijn lichaam blijvend veranderd is. Wat ik niet meer van mezelf wil blijven accepteren is roepen dat ik te dik ben, maar er ondertussen niets aan doen. Na de bevalling is het misschien wel hoog tijd om het broertje van de andere sites een bezoekje te brengen; namelijk sportkleding.com. Maar dat is toekomstmuziek. Nu eerst genieten van een schoon huis, een opgeruimde kledingkast en een mooi seizoen; lang leve de herfst!
 
 
 
Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking
Foto: herfstbladeren Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond