Home » Landgoeddag in Haarzuilens; één groot plezier

Landgoeddag in Haarzuilens; één groot plezier

Wat een onwijs leuke middag hebben wij gehad! Ik heb gewoon spijt dat we niet ’s ochtends al afgereisd zijn naar Haarzuilens.

‘Haarzuilens is de kleinste van de vier woonplaatsen in de gemeente Utrecht, in de Nederlandse provincie Utrecht.’ aldus Wikipedia.

Vermoedelijk denken een aantal van jullie nu meteen aan Kasteel De Haar, het monumentale kasteel in het landelijke dorpje. Dat deed ik in ieder geval.

Geertje’s Hoeve

Een poos geleden sprak ik af met een vriendin en zij stelde voor om naar Geertje’s Hoeve te gaan. Het ligt lekker tussen onze woonplaatsen in. Een leuke kinderboerderij met geiten en varkens en heel veel fietsjes, driewielers, traptractors, loopfietsjes en stepjes. Had ik al gezegd dat het er heel veel zijn?

Op de boerderij kunnen kinderen geitjes aaien en voeren. Er is een hooischuur met glijbanen; klim op de balen omhoog en glij met de glijbaan naar beneden. Er zijn klim- en draaitoestellen. Tegen betaling is een ponyritje mogelijk. Daarnaast is er een boerderijwinkel en een restaurant. Een super leuke plek om te bezoeken!

landgoeddag in haarzuilens

Landgoeddag Hoeve Wielrevelt

Tegenover Geertje’s Hoeve zit Hoeve Wielrevelt. Ik kan me niet herinneren hoe ik erop gekomen ben, maar ergens heb ik iets gezien of gelezen, er was Landgoeddag op een zondag. Met een vraagteken zette ik het in onze gezinsagenda. Dat kon wel leuk zijn.

Het was niet ‘wel leuk’, het was super!

We kochten bij de ingang stempelkaarten voor de kindjes voor alle activiteiten. De kaarten kostten €7 per stuk, €4 voor mijn oudste, hij is lid van OERRR, de kinderclub van Natuurmonumenten. Ouders hadden gratis entree, een vrijwillige bijdrage werd op prijs gesteld. Van de infobalie liepen we over een kleine landgoedmarkt naar een groot en gezellig versierd veld met activiteiten.

Activiteiten Landgoeddag

Er stonden negen activiteiten op de kaart. We hadden geen tijd om alle stempels te verzamelen. We hebben het gered tot vijf. Beer van 5 wilde graag beginnen bij het maken van een waterbaan. Het wachten op een mandje met bouwmateriaal viel hem zwaar, maar toen we na twintig minuten een mandje aangereikt gekregen met een accuschroefmachine, tiewraps, een schaar en schroeven ging hij los!

landgoeddag in haarzuilens

Waterbaan maken

Met opengewerkte plastic buizen en houten steunpaaltjes maakten we een waterbaan. De buizen mochten aan de paaltjes geschroefd worden en dat is een fenomenaal groot plezier voor een kleuter met een accuschroefmachine. Thijs van 3 werd opperhoofd water halen en sleepte gieters vol uit de sloot gepompt water aan om de waterbaan te testen. Wat een feestje om te kijken hoe mijn mannen samenwerkten in de zon aan het maken van dit waterballet.

Blotevoetenpad lopen

De kindjes liepen over een voor de gelegenheid aangelegd blotevoetenpad met grind, zand, houtsnippers, gras en modder. Na het laatste ‘voetenbad’ in een bak met modderig water, wilden ze meteen nog een keer.

Bijenhotel knutselen

Van een blikje met riet en bamboe maakten ze een bijenhotel en van klei met aarde en bloemzaad maakten ze bloemzaadbommetjes. Beiden in het kader van de afnemende bijenpopulatie waar Natuurmonumenten zich op het moment tegen inzet.

Landgoeddag in Haarzuilens

Ze sprongen op het springkussen, deden een kruiwagenrace en aten een boerderij-ijsje. Het was een heerlijke middag en de bonus was een fijn zonnetje.

Mocht je ooit ergens iets lezen over een landgoeddag, ga! En als je iets leest over een volgende Landgoeddag in Haarzuilens, ga zeker!

 

Lees ook:

Weekend tip: Zelf je groenten oogsten••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond