Home » Zo krijg je de mooiste bloemen in de tuin

Zo krijg je de mooiste bloemen in de tuin

Zo krijg je de mooiste bloemen in de tuin

Ben je van plan om de achtertuin eens grondig aan te pakken? En wil je met mooie bloemen en planten je tuin naar een hoger plan tillen? Dan is het goed om te weten welke bloemen je beter wel en welke je juist niet in jouw tuin kunt gebruiken. Als je vooraf de juiste keuzes maakt, zorg je voor een evenwichtig en samenhangend geheel. Daar helpen we je bij met dit artikel.

Maak dus eerst een plan

Misschien herken je het volgende wel. Je gaat naar het tuincentrum en koopt allerlei planten die je mooi vindt. Vervolgens kom je thuis en vraag je je af waar je ze het beste kunt plaatsen. Het hoeft natuurlijk niet erg te zijn als je een iets wildere tuin daardoor krijgt, maar de meeste mensen zijn toch op zoek naar een tuin die wat rustiger en strakker oogt. Als je voordat je planten gaat kopen een plan opstelt, maak je ook de juiste keuze bij het aanschaffen van nieuwe planten.

De hortensia doet het altijd goed

Een hortensia is echt een ideale plant voor nagenoeg elke tuin. Deze valt namelijk op dankzij de mooie grote schermen met bloemen. Ze zien er prachtig uit maar wat misschien nog wel veel fijner is: ze zijn ook zeer makkelijk in onderhoud. Echt de ideale plant voor elk type tuinier dus. Naar welke kleur je ook op zoek bent: er zijn maar liefst tien verschillende soorten met elk hun eigen kleurenpracht. Sommige hortensia’s tonen je door het jaar heen zelfs meerdere kleuren, zoals de hortensia Magical Revolution.

Maak een mix van vaste planten op de juiste plaats

Vaste planten heb je ook nodig in de tuin en ze vormen vaak een vaste waarde in de border. Er zijn verschillende zeer lage bodembedekkers die geschikt zijn voor de open plekken tussen heesters en bomen. Met een bodembedekker kun je ook onkruid weg houden, wat bodembedekkers dus echt geschikt maakt voor een onderhoudsarme tuin.

Maar er is meer verkrijgbaar aan vaste planten. Wat te denken van groenblijvende, langbloeiende en vroegbloeiende planten? Bedenk vooraf waar je naar op zoek bent. Wil je dat je planten en bloemen het hele jaar door bloeien of gaat het je vooral om planten die in de winter groen blijven? Houd ook rekening met zon en schaduw in je tuin en ga na welke soorten wel of juist niet bij elkaar passen.

Je ziet het: als je vooraf een beetje goed nadenkt over wat je van je tuin wilt maken, is er echt een heleboel mogelijk. Maak een bewuste keuze voor de planten en bloemen die van jouw tuin een prachtige plek maken om in te vertoeven en naar te kijken.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond