Zoeken
Zoeken
Kraamcadeaus | Wat is nu leuk om te geven en krijgen?
Home » Kraamcadeaus | Wat is nu leuk om te geven en krijgen?

Kraamcadeaus | Wat is nu leuk om te geven en krijgen?

Kraamcadeaus | Wat is nu leuk om te geven en krijgen?
Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Kraamcadeaus. Man, wat kan dat lastig zijn! Het is al moeilijk om te bedenken wat je graag wil hebben voor je pasgeboren kindje, maar ook voor de gever kan het flink lastig zijn om te zoeken naar iets passends.

Kleertjes krijg je als kraamvrouw al zoveel, knuffels in overvloed…wat blijft er dan nog over? Natuurlijk kan je als bezoek even navragen wat er nog nodig is, wat de kraamvrouw graag heeft of actief op zoek gaan naar iets origineels. Maar ook de kersverse ouders kunnen het hun bezoek makkelijk maken door bijvoorbeeld een lijstje mee te sturen bij het kaartje of een linkje te plaatsen op het kaartje, zodat je online hun verlanglijstje kunt vinden en kunt kiezen. Maar wat zijn nu leuke dingen om te geven en krijgen? Wat is origineel en functioneel? Wat kun je geven, zonder bang te zijn dat iemand anders hetzelfde cadeau al geeft?

Haarlokjes en melktandjes

Stiekem al een heel ouderwets iets, want jaren terug was het al normaal om haarlokjes en melktandjes te bewaren in een doosje. Maar nu wordt er van zo’n doosje echt werk gemaakt! Ze zijn super mooi! Neem nu bijvoorbeeld een houten doosje, mooi geverfd, met de naam van de baby erop of met een schattige dierenprint. Niet leuk genoeg? Wat dacht je dan van glazen flesjes met een kurkdop, om die kleine herinneringen in op te slaan? Je kunt ze in verschillende kleuren krijgen en ze passen altijd wel op een mooi plekje in de kinderkamer! 

Aan tafel!

Een kraamcadeau hoeft helemaal niet per se iets te zijn waar het kind direct iets aan heeft. Natuurlijk kun je een baby blij maken met een knisperboekje of een rammelaar, maar ook cadeaus waar een kind mee kan spelen op latere leeftijd, zijn ideaal! Of wat dacht je van een heuse set van borden, bestek en een beker? EZPZ heeft siliconen setjes, die fijn op tafel blijven plakken, zodat een kind het niet in een oogwenk op de grond kan gooien. Plus…ze gaan niet zomaar kapot! Zo heb je een placemat met een kommetje, een placemat met een bordje (met verschillende vakjes), bekers en bestek. Heel erg fijn! En ze kunnen gewoon in de vaatwasser.

Speelgoed voor in de box

Speelgoed is eigenlijk altijd goed. En als je geen tijd of zin hebt om de deur uit te gaan en winkel na winkel in te lopen, kun je online net zo goed heel veel leuks vinden. Er is zoveel te krijgen! Tegenwoordig is hout heel erg in. Fijn ook, want het gaat lang mee, dus het is duurzaam! Ook rammelaars, bijtringen en speenkoorden worden nu veel gemaakt met hout. Houten kralen bijvoorbeeld. Hartstikke mooi ook! En in zoveel mooie kleuren, dat je eigenlijk niet meer mis kunt grijpen!

Als de kraamvrouw een specifiek kleuren thema heeft, is dat wel handig om te weten, zodat je je cadeau er goed op kunt afstemmen. Geel met groen, grijs met rood, zwart met wit: er is altijd wel iets te vinden wat bij het thema past! En door speelgoed te geven, kan de moeder blijven rouleren met het speelgoed en hoeft het kindje zich nooit te vervelen: steeds weer nieuw speelgoed. 

Wat zou jij graag als kraamcadeau krijgen?••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: