Home » Een kortpittig kapsel

Een kortpittig kapsel

Ken je het fenomeen kortpittig kapsel? Vrouwen die de dertig zijn gepasseerd, onderweg naar de vijfendertig, één of meer kinderen hebben, die ineens hun haren kortwieken. Het liefst ook nog met een rode spoeling om het af te maken, het pittige accent zo je wil. Want het is zo makkelijk dat korte haar. Ze hebben geen tijd meer om het allemaal bij te houden. Met een trolley de Huishoudbeurs afstruinen schijnt het plaatje van dit stereotype compleet te maken! Heb ik de kekke artistieke bril al genoemd?!

Wie zeker niet tot dit, niet zo selecte (want minstens de helft van de Nederlandse bevolking die al geworpen heeft, schijnt er zo bij te lopen), groepje gerekend kan worden is Susan*. Ik ken Susan niet, maar dankzij de beeldige omschrijving die ik gisteren heb gehoord, kan ik me wel iets bij haar voorstellen. Het kan aan de cocktails liggen die voorafgaand aan de beschrijving genuttigd zijn, maar volgens mij is Susan een kruising tussen Doutzen Kroes en Chantal Jansen. Als je het mij vraagt is ze vast nog een kindloze midden twintiger. In de bloei van haar leven. Maar mij is niets gevraagd.

Ik voelde me tijdens dit gesprek enigszins opgelaten. Niet voor mezelf, maar wel voor mijn partner. Susan, die hij denk ik dagelijks ziet, werd namelijk aan hém beschreven. Aan hem de taak om te luisteren, maar ook niet al te instemmend te knikken. Want ja, daar aan de overkant zat ik. Zijn vriendin. Een jaar of tien geleden, zo’n beetje de leeftijd van Susan nu, had ik me in een dergelijk gesprek op een andere manier opgelaten gevoeld. Dan had ik me onzeker gevoeld. Want ja, een kruising tussen Doutzen Kroes en Chantal Jansen ben ik nooit geweest. Jaloers zou ik ook zijn geweest denk ik.

Maar nu ben ik 33 en heb ik twee kinderen. Een kortpittig kapsel heb ik inmiddels ook. Of mijn bril kek en artistiek is, laat ik maar in het midden, maar ik verheug me nu al op de Huishoudbeurs!

*Susan is uiteraard een verzonnen naam

Lees ook: ik ben zo’n moeder••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond