Zoeken
Zoeken
Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline voor in je tuin?
Home » Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline voor in je tuin?

Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline voor in je tuin?

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

De meeste kinderen zijn gek op trampoline springen. Hoe tof zou het wel niet zijn om een trampoline in je eigen tuin te hebben? Overweeg je deze aanschaf, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om tot een goede keuze te komen.

Welke trampoline

De eerste stap is bepalen welke trampoline het beste bij je tuin en je kinderen past. Zo zijn er ingraaf, flat to the ground, rechthoekige, ronde, ovale en zelfs fitness trampolines. Trampolines verschillen in grootte, maar ook in het maximale gewicht dat ze aankunnen. Hoeveel kinderen mogen er tegelijkertijd springen en tot hoe oud zullen ze er actief gebruik van maken? is een vraag die je je kunt stellen om het gewenste draagkracht te bepalen. Berg trampolines zijn heel populair, maar er zijn diverse merken die je in je vergelijking kunt meenemen.

Lees ook: Top 5 buitenspeeltuigen voor een kidsproof tuin

Veiligheidsmaatregelen

Uiteraard is het nemen van veiligheidsmaatregelen erg belangrijk. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden.

  • Veiligheidsnet
  • Rubberen valtegels
  • Beschermrand

Lees ook: Spelen met water in de tuin of op je balkon

Trampoline plaatsen

Met het kopen van een trampoline ben je er nog niet, hij moet ook geplaatst worden. Met een beetje handigheid en de handleiding moet dit zeker lukken, maar dit kun je ook laten doen. Zeker bij een ingraaftrampoline kan het fijn zijn om dit uit te besteden. Vergeet in elk geval deze kosten niet mee te nemen in je berekening.

Trampoline in je tuin

Een trampoline is leuk buitenspeelgoed dat veel kinderen kunnen waarderen. Bij het aanschaffen hiervan zijn een aantal keuzes te maken over het soort trampoline en de veiligheidsmaatregelen die je kunt treffen. Vooral dat laatste is een punt waar je niet lichtzinnig mee moet omgaan. Gelukkig zijn er diverse opties om het buitenspelen op een trampoline zo veilig mogelijk te maken voor je kind.

 ••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: