Home » Koninginne- of koningsdag; de jurk die er altijd was

Koninginne- of koningsdag; de jurk die er altijd was

oranje jurk Koningsdag 2011

Gisteren deelde ik op Instagram een foto van precies een jaar geleden met Koningsdag. Later op de dag moest ik ineens denken aan nog een foto die op dezelfde dag, maar nog langer geleden genomen was. Deze foto’s hebben niet alleen de dag gemeen, maar ook een jurkje. Een oranje jurkje die ik ooit bij Kruidvat had gekocht.

Koninginnedag 2011

Met een grote vriendengroep nemen we onze intrek in Roompot huisjes in Zeeland. De groep wordt verdeeld onder twee huisjes. Het gamershuisje en daar recht tegenover het kinderhuisje. Laat je niet misleiden door mijn kort pittige kapsel. Ik ben echt pittig én kinderloos. Dus ik zit in het gamershuisje waar tot laat spelletjes worden gespeeld en gekletst. Als wij uit bed rollen, hebben ze aan de overkant al ontbeten, een enorm zandkasteel gebouwd op het strand en zijn ze terug en alvast bezig met het organiseren van de lunch. We kunnen zo aanschuiven. Dat waren nog eens tijden.

Koninginnedag 2013

Inmiddels woon ik samen en mijn jurkje verhuist mee. Dit jaar slapen we niet uit. We zijn inmiddels nieuwbakken ouders. Zo vroeg als we klaar kunnen zijn om te vertrekken (nieuwbakken ouders weet je nog), trekken we de stad in met Mila. Volgens mij dragend in een Kipling draagzak. De liefde voor het dragen is er al. De kennis over ergonomisch dragen nog niet. Trots keren we later huiswaarts met onder andere een babygym die we voor een prikje hebben gescoord. Dat waren nog eens tijden.

Lees ook: Op de vrijmarkt staan kan van mijn bucketlist | Day Zero Project

Koningsdag 2015

Met onvoorstelbaar gemak glijd ik weer in mijn oranje jurkje. Alhoewel je het dit jaar eerder de benaming tuniekje zou geven. Mijn buik, die heel mooi tot zijn recht komt, pikt toch aardig wat stof in. We zijn met z’n drieën, maar kijken al uit naar de komst van de vierde. Ons kind, haar kleine broertje. Weer gaan we op pad. En keren huiswaarts met een stapeltje kinderboekjes. Dat waren nog eens tijden.

Zelfde jurkje, verschillende mijlpalen, zelfde verliefde ogen op mij gericht terwijl ik steeds verschil in lichaamsgewicht. Kruidvat bedankt! Lycra bedankt!

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
    • Vind ik ook! Ik was niet in Nederland en heb het niet meegenomen. Wel heb ik mijn oranje en rood wit blauwe armbandjes meegenomen. Ik ging voor subtiel, maar achteraf had ik het eigenlijk toch wel leuk gevonden om hem juist ook daar aan te doen.

  • Wat een leuk jurkje, zeker in combinatie met je mooie huid staat het geweldig. En ook nog eens op allerlei momenten. Echt een kledingstuk met een verhaal, leuk!

    Ik heb eigenlijk ook wel een shirt dat ik meestal draag met Koningsdag. Een goede vriend van me bedrukt shirts, hij maakte een shirt met ‘Bea bedankt’ in het jaar dat ze afstand deed van de troon. Maar dat draag ik eigenlijk ook bij gebrek aan beter: ik heb niets in oranje, het staat me niet zo.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond