Home » Koffer inpakken? Lees déze tips van doorgewinterde reizigers!

Koffer inpakken? Lees déze tips van doorgewinterde reizigers!

Het is vaak weer een enorm gepuzzel: je koffer inpakken als je op vakantie gaat. Hoe kun je hier nu het best handigheid in ontwikkelen?

Het is vaak weer een enorm gepuzzel: je koffer inpakken als je op vakantie gaat. Hoe kun je hier nu het best handigheid in ontwikkelen? Leer van tips van doorgewinterde vakantiegangers. We delen ze hieronder!

Zo min mogelijk meenemen

Je hebt misschien de neiging om je halve kledingkast mee te nemen op reis. Maar eerlijk is eerlijk: is het echt nodig? Grote kans van niet. Probeer echt zo min mogelijk mee te nemen op reis. Neem multifunctionele kledingstukken mee, die je op meerdere manieren kunt combineren. Zo zitten reiskoffers een stuk minder snel vol. Dit kun je voor elke categorie op eenzelfde manier bekijken, denk ook aan toiletspullen en schoenen.

Ieder je eigen koffer en mix!

Het fijnste inpakken is toch wanneer je ieder je eigen koffer hebt. Dus geef je kinderen een eigen kinderkoffer en pak voor jezelf dus ook een koffer in. Wel een gouden tip: Mix wat kleren, ondergoed en andere belangrijke items. Mocht er een koffer kwijtraken, heb je altijd nog een back-up en sta je niet zonder kleding.

Maak vooraf een inpaklijst

Maak vooraf een inpaklijst met daarop alles wat je mee wilt nemen! Dit maakt ook al direct dat je minder meeneemt op reis. Dat niet alleen, het zorgt er ook voor dat je in alle rust je koffer kunt inpakken. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat je iets vergeet. Maak zelf zo’n lijstje of vis er eentje van het internet. En bewaar het lijstje ook, zodat je ‘m tijdens volgende vakanties weer kunt gebruiken! Op die manier bespaar je tijd en moeite.

Kleding oprollen

Wist je al dat je kleding het best kunt oprollen in koffers? Dit werkt zelfs beter dan kleding opvouwen. Opgerolde kleding neemt namelijk de minste ruimte in beslag. En dat is nu precies wat je nodig hebt. Er is nog een extra voordeel: je kleding kreukt ook een stuk minder snel als je het oprolt. Zeker doen dus!

Afzonderlijke tasjes of compartimenten

Is het probleem bij jou dat altijd al je spullen door elkaar komen te liggen? Herkenbaar voor velen van ons. Kies ervoor om je spullen onder te verdelen in losse tasjes. Of gebruik hier zelfs speciale compartimenten voor, die precies in reisbagage passen. Je kunt alles zo gewoon eenvoudig terugvinden als je op de plek van bestemming bent.

Het is vaak weer een enorm gepuzzel: je koffer inpakken als je op vakantie gaat. Hoe kun je hier nu het best handigheid in ontwikkelen?

Zware spullen onderop

Hoe kom je zo comfortabel mogelijk van A naar B? Met name als je een lange afstand moet afleggen met de koffer in je hand, is deze tip handig: stop zware spullen onderin, bij de wieltjes. Zo zit het gewicht in de koffer namelijk het slimst verdeeld. Dit werkt volgens de regels van de zwaartekracht! Maar je moet er maar net even aan denken bij het inpakken.

Niet alles in je koffer, een deel in je handbagage

Denk eraan om niet alles wat je meebrengt klakkeloos in je koffer te stoppen. Tijdens de reis kom je er dan namelijk niet zo eenvoudig bij. Bedenk vooraf goed wat je juist beter in je handbagagetas(je) kunt stoppen. Een telefoonoplader of powerbank, een slaapmasker, iets te eten en je documenten: zomaar een paar van de voorbeelden. Je zult echt niet de eerste zijn die vlak voor vertrek nog de hele koffer moet leeghalen. Zo zie je maar: met de juiste voorbereiding ga je een stuk comfortabeler en doordachter op reis! Laat die vakantiepret maar beginnen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond