Home » Knutselen voor Juffendag

Knutselen voor Juffendag

Knutselen voor juffendag

Vandaag is het juffendag. Een aantal weken geleden kregen beide kinderen een envelop mee naar huis met een blanco stuk papier en een instructie. Een leuk initiatief van de Oudercommissie. Op de instructie stond dat er op los geknipt, gekleurd en geverfd mocht worden. Knutselen voor juffendag dus. Het resultaat, wat uiterlijk gisteren ingeleverd moest worden, zou als verrassing voor de juffen op de groepen opgehangen worden. Hartstikke leuk!

Zoals het een drukke, luie en zwanger vermoeide mama betaamt, gingen we op de ochtend van inleverdag pas aan de slag. Samen met de peuter struinde ik Pinterest af en ze koos een creatie voor haarzelf en Bas.

Origineel Juffendag cadeau

Zoek je een origineel juffendag cadeau? Dan is in DIY pakket van Tuindreef een leuke optie. Dit zijn zaden in een linnen zakje met een kraft label. Gezellig met de kids de bedankjes in elkaar knutselen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Knutselen voor juffendag

We haalden de knutseldoos tevoorschijn en gingen aan de slag met verf. Mila heeft vaker met dit bijltje gehakt en kon redelijk zelfstandig aan de slag met het plaatsen van haar handje. Bas, waarvan ik ooit ook de nodige creaties met handjes en voetjes heb gekregen, vond het nogal lastig. Nou ja, ik vond het lastig. Het verven van zijn handjes vond hij maar gek en hij kneep daarom steeds zijn vuistje dicht. Lieve juffen…. vertel eens! Wat is jullie geheim? Mijn toch al niet geringe respect voor jullie werk kreeg een instant boost.

Pinterest idee

Mila koos voor zichzelf een bloemetje om te maken en voor Bas een rups. Beiden van verfhandjes. Leuke ideeën, makelijk uit te voeren en al het materiaal er voor was in huis.

Knutselen voor juffendag
Werk in uitvoering
Knutselen voor juffendag
Nog meer werk in uitvoering

Pinterest perfect?

Misschien niet Pinterest perfect, maar het was erg leuk om samen te doen. Mila had een voorbeeld voor zich, maar wilde lekker zelf aan de slag. Ik vond het lichtelijk frustrerend. Lieve juffen…. echt, vertel me het geheim! Ik nam een lesje “laat het los, laat het gaan” en zag in dat het háár knutsel was. Een beetje van Pinterest en een beetje van Mila.
Een ander idee om het knutselwerk nog persoonlijker te maken is het plaatsen van een foto van je kind of de juf. Laat de foto printer even zijn werk doen en je kunt beginnen met je gezamenlijke kunstwerk.”

Knutselen voor juffendag
Het resultaat. Tip: Met wiebeloogjes was de rups mooier geworden

Juffendag

Wat is juffendag nou precies? Elke tweede donderdag in september wordt de dag van de leidsters gevierd. De invulling en programma zal per instelling verschillen. Omdat ik de kinderen altijd met een gerust hart achterlaat leek deze dag mij een uitstekende gelegenheid om de juffen te bedanken. Dat deed ik met een leuk versje van deze gedichten pagina. De envelopjes met de knutsels brachten we gisteren langs. Omdat cadeautjes ook gegeven mogen worden, namen de kinderen dit pakket nog mee vanmorgen:

Bloembak met zaadjes, gedroogde abrikoos, thee, koekjes, chocolade en een voorleesboek
Bloembak met zaadjes, gedroogde abrikoos, verwenthee, koekjes, chocolade, kaartje met bovenstaand gedicht en een voorleesboek

Cadeaupakket voor juffendag

Ik vrees dat de juffen vandaag bedolven worden onder thee en chocolade. Wat geef jij mee op juffendag?

En dankzij collegablogger Bregje weet ik nu dat juffendag eigenlijk Dag van de Leidsters is en toch echt elk jaar terugkomt. De inhoud van deze blog is dus last minute hier en daar aangepast. Over last minute gesproken; op de blog van Linda vind je “ik ben het vergeten, wat kan ik nog doen?” tips!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond