Home » Knutselen in het thema herfst? Dit zijn de leukste herfstknutsels

Knutselen in het thema herfst? Dit zijn de leukste herfstknutsels

Zodra de herfst in het land is kun je de meest mooie kunstwerken maken. De bladeren die zoveel mooie, verschillende kleuren geeft in combinatie met de soms nog best warme zon nodigt uit om eens lekker een middag naar het bos te gaan. Vergeet vooral niet een tas mee te nemen zodat je veel verschillende soorten bladeren, eikels, kastanjes en dennenappels mee naar huis kunt nemen om daar vervolgens thuis mee te knutselen. Onderstaand geef ik een aantal voorbeelden wat je zoal zou kunnen gaan maken. Kijk je mee? 

Knutselen met dennenappels 

 • Bijtje knutselen – heb je een paar mooie, grote dennenappels gevonden? Daar kun je een ontzettend leuke bij van maken! Met wat gele verf, plakogen, geel en zwarte pijpenragers (chenille draad) en een viltstift kun je deze mooie bij zelf ook maken. 

 • Lieve egels – je zou ook een aantal van deze schattige egels kunnen maken. Door de dennenappels met verschillende kleuren te verven en een vouwblaadje te gebruiken voor de kop, creëer je in een handomdraai deze leuke egels. 

 • Dennenappel kabouters – ben je in een hele creatieve bui? Maak dan eens deze leuke kabouters, geheel met muts en sjaal! Erg leuk wanneer je bijvoorbeeld een herfsttafel thuis hebt staan. 

 • Gebleekte dennenappels – dit heb ik zelf al een paar keer gedaan en ik blijf het gaaf vinden om te zien hoe de dennenappels stuk voor stuk wit kleuren. Het is ook helemaal niet moeilijk om te doen en staat ontzettend mooi op tafel! 

Lees ook: Samen knutselen met je kind? Dit zijn drie makkelijke knutsels

Knutselen met eikels 

 • Eikelpoppetjes – hoe schattig zijn deze poppetjes? Heel makkelijk te maken door een knoop te gebruiken als hoofd en een stukje vilt voor de sjaal. 

 • Eikel ketting – door een aantal eikels te verven in verschillende, vrolijke kleuren en deze vervolgens aan een touw te rijgen krijg je een hele mooie en vooral vrolijke ketting! Leuk om bijvoorbeeld boven de herfsttafel op te hangen. 

 • Eikel paddenstoelen – en wat denk je van deze leuke paddenstoelen gemaakt van eikels? Door simpelweg het hoedje te verven in rood met witte stippen krijg je dit leuke effect al. 

 • Eikel krans – deze krans is ook erg leuk, maar wel wat meer intensief om te maken. Dit kan goed dienen als basis om er vervolgens verschillende herfst knutsels aan op te hangen. 

Lees ook: Een kerst boekenlegger knutselen

Knutselen met kastanjes 

 • Kastanje letters – door simpelweg met witte verf mooie letters te schrijven op de verschillende kastanjes krijg je een heel leuk effect. 

 • Kastanje slakken – met een kastanje en een klein beetje klei kun je hele leuke slakken maken! Dit kan natuurlijk ook met zoutdeeg. 

 • Kastanje dieren – met een beetje creativiteit kom je heel ver, zoals je kunt zien. Met een paar kleine hulpmiddelen kun je heel veel leuke dieren maken van kastanjes. 

 • Spinnenweb – en natuurlijk het bekende spinnenweb. Met een kastanje, een aantal satéprikkers en wat leuke gekleurde bollen wol kun je deze leuke spinnenwebben maken. 

Knutselen met bladeren 

 • Dieren tekenen – door met zwart en wit dierenkoppen te tekenen krijg je een heel leuk effect. Wees wel voorzichtig want bladeren kunnen snel scheuren. 

 • Waxinelichthouder – plak wat mooi gekleurde bladeren om een leeg glazen potje heen en stop daar een waxinelichtje in. Dit geeft een heel mooi effect wanneer het buiten donker is.

 • Maak jezelf na – teken jezelf op een groot vel papier maar teken er geen haren bij. Die maak je namelijk van alle verschillende bladeren die je hebt gevonden in het bos. 

 • Vlinder – net als heel veel andere dieren die je kunt maken met bladeren, kun je ook deze vlinder maken. Door gebruik te maken van verschillende bladeren creëer je een heel mooi effect. 

 

Zoals je ziet zijn er heel veel mogelijkheden met de spullen die je in het bos vindt. Maar als je dan de hele middag aan het knutselen bent geweest, waar moet je alles dan laten? Een heel leuk idee is het maken van een herfsttafel. 

Herfsttafel maken 

Een herfsttafel is op verschillende manieren te maken. Zo kun je gewoon een standaard tafel of kast gebruiken en daar een stuk nep gras overheen leggen om daarop vervolgens alles netjes uit te stallen. 

Heb je geen nep gras? Dan kun je er ook voor kiezen een mooi kleed te gebruiken. Bijvoorbeeld een rode met witte stippen, of juist een kleed met voornamelijk groen- en bruintinten. 

Je zou er ook voor kunnen kiezen het op een mooi, groot dienblad te doen. Op deze manier kun je alles netjes rangschikken, en kun je misschien zelfs nog wat mooie takken in een vaas zetten om daar de eikelpoppetjes in te hangen. 

 

Wil je dit bericht pinnen voor later? Met deze afbeeldingen bewaar je het op Pinterest.



••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 



Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond