Home » Knuffy Koala: hét beloningsysteem voor kinderen

Knuffy Koala: hét beloningsysteem voor kinderen

De Knuffy Koala methode is ontstaan uit een probleem. We schreven een liedje om het tandenpoetsen leuker te maken voor onze kinderen.

Als jonge ouder weet ik maar al te goed hoe moeilijk het kan zijn om je kinderen te leren de dagelijkse taken uit te voeren, zoals tandenpoetsen, opruimen en gezond eten. Maar ik ontdekte iets dat niet alleen onze kinderen hielp om deze vaardigheden te leren, maar het ook leuk maakte voor hen: de Knuffy Koala methode.

Knuffy Koala methode

De Knuffy Koala methode is ontstaan uit een probleem dat voorkwam bij mijn beste vriend Rutger Kanis en bij mijzelf. We zijn allebei muzikanten en schrijven liedjes voor Nederlandse artiesten. Toen we geconfronteerd werden met de dagelijkse uitdagingen van het ouderschap, besloten we onze creativiteit te gebruiken om een oplossing te vinden. We schreven een liedje om het tandenpoetsen leuker te maken voor onze kinderen. En tot onze verbazing werkte het als een trein!

De Knuffy Koala methode is ontstaan uit een probleem. We schreven een liedje om het tandenpoetsen leuker te maken voor onze kinderen.

Onze kinderen waren zo enthousiast over het liedje dat we besloten om meer liedjes te schrijven over onderwerpen waar ouders vaak mee worstelen, zoals opruimen en gezond eten. We maakten er animatievideo’s bij en bedachten een schattig diertje genaamd Knuffy Koala om de vaardigheden aan kinderen over te brengen. Door de liedjes te luisteren en de video’s te bekijken, leren kinderen op een leuke en interactieve manier hoe ze deze vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Beloningssysteem

Het unieke aan de Knuffy Koala methode is het beloningssysteem. Kinderen krijgen stickers en diploma’s om hun voortgang bij te houden. Zo wordt het een motiverend spel om de beloningsposter vol te krijgen met stickers en uiteindelijk het diploma te behalen. Dit systeem creëert niet alleen vertrouwen bij je kind, maar moedigt ook gewenst gedrag aan.
Als ouder weet ik dat het opvoeden van kinderen niet altijd makkelijk is. Maar de Knuffy Koala methode heeft ons geholpen om de dagelijkse taken leuker te maken en onze kinderen belangrijke vaardigheden te leren. Het is fantastisch om te zien hoe onze kinderen nu zelf hun tanden poetsen, hun speelgoed opruimen en gezond eten.

De Knuffy Koala methode is ontstaan uit een probleem. We schreven een liedje om het tandenpoetsen leuker te maken voor onze kinderen.

Ik ben blij dat we de Knuffy Koala methode hebben bedacht en dat we andere ouders kunnen helpen met deze methode. Het is niet alleen een geweldige manier om vaardigheden aan te leren, maar het creëert ook een band tussen ouders en kinderen, omdat het samen spelen en leren mogelijk maakt. Ik zou iedereen aanraden om het te proberen en te zien hoeveel verschil het kan maken in de dagelijkse opvoeding van je kinderen.

Bekijk de Knuffy Koala video’s hier.
Neem zeker ook een kijkje op bol.com voor de beloningsbox.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond