Home » Klussen in huis: de ultieme lockdown activiteit

Klussen in huis: de ultieme lockdown activiteit

klussen in huis met corona

In Nederland wordt er al bijna een jaar volop geklust. De eerste lockdown zorgde ervoor dat mensen veel thuis waren, met als gevolg dat mensen ineens ontzettende behoefte kregen om verandering aan te brengen in huis. Een andere inrichting, een slaapkamer verhuizen naar zolder of een heuse verbouwing. Niet voor niets hebben de timmermannen en aannemers het drukker dan ooit.

De inrichting

En ja hoor: ook wij zelf deden hier vrolijk aan mee. Ik was ineens de indeling van de huiskamer beu. Die is al sinds we in dit huis wonen hetzelfde (dat is zo’n 14 jaar nu) en eigenlijk had ik er nooit over nagedacht om de huiskamer anders in te delen. Maar ineens tijdens de lockdown zag ik mogelijkheden en zo kwam het dat we in een dag tijd de zithoek omwisselden met de eethoek. Een groot succes: deze indeling is zó veel beter dan eerst!

De verbouwing

Maar veel mensen pakten het grootser aan en keken niet alleen naar de inrichting, maar naar een heuse verbouwing. Ook hier moet ik eerlijk zijn: wij hebben er ook aan gedacht en actie in ondernomen, maar onze timmerman was zo druk dat het niet in te plannen was in 2020. We wilden gaan voor een zolderverbouwing en een trap renovatie. Onze zolder wilden we namelijk omtoveren tot slaapkamer van zoonlief en de zoldertrap is vrij glad, dus die wilde ik graag veranderen. Wel zo veilig als er iemand op zolder gaat slapen.
Ik had zelfs al gekeken naar verschillende soorten traprenovaties, want daar heb je best wat keuze in. Zo zou ik het liefste een trap met tapijt bekleed kiezen omdat dit voor mijn gevoel het meest veilig is én lekker warm als je op je blote voetjes even naar de toilet moet midden in de nacht. Maar het nadeel is dat ik dat gewoonweg niet zo mooi vind.
Een andere optie was om de trap met laminaat te bekleden, wat er voor zorgt dat je trap er super netjes uitziet.
Maar goed, voor nu hebben we deze verbouwing even uitgesteld naar het voorjaar van 2021.

Of toch een verhuizing?

Ook de huizenmarkt staat op zijn kop. Bij veel mensen is het gaan kriebelen sinds de lockdown: ‘is dit wel het huis waar ik mijn hele leven wil blijven wonen? Of is het nu juist de tijd om verder te gaan kijken?’ Dat moeten veel mensen gedacht hebben, want er is een enorme schaarste op de huizenmarkt. Daarnaast worden de huizen die wél te koop komen vaak flink boven de vraagprijs verkocht. Geduld is een schone zaak in dit geval.

Bizar eigenlijk wat zo’n lockdown teweeg kan brengen, vind je niet? Heb jij tijdens de eerste of tweede lockdown geklust in huis?

lees ook; klussen in huis?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond