Home » Klusjes in huis voor beginners

Klusjes in huis voor beginners

Klussen kan soms iets zijn waar je tegenop kijkt. Misschien ben je nog maar beginneling en moet je alles nog leren. Klusjes zijn soms lastigm maar wel leuk!

Klussen kan soms iets zijn waar je tegenop kijkt. Misschien ben je nog maar beginneling en moet je alles nog leren. Maar leren doe je door te doen toch? En het hoeft niet meteen perfect te zijn allemaal. Er zijn genoeg klusjes die je gewoon kunt proberen. Alles met hout bijvoorbeeld. Zagen, lijmen, schroeven: dat kan iedereen leren. Dus wat kun je nu doen als je zelf iets wilt maken in huis en nog niet veel ervaring hebt?

Wandplankje

Een wandplankje is ideaal om je kleine prullen kwijt te kunnen en uit te stallen. En natuurlijk kun je die kopen, maar ze zijn ook prima zelf te maken. Daarvoor heb je niet veel soorten materiaal nodig. Met vuren balken en planken kom je al een heel eind. Een plank om aan de muur te bevestigen en plankjes om er haaks op te monteren. Wil je het wat meer kolossaal, dan kun je het afwerken met balken aan de zijkanten. Lijm en schroeven heb je natuurlijk ook nodig. Geen flauw idee hoe je dit moet monteren? Zoek eens op YouTube hoe je plankjes mooi blind kunt monteren!

Schuifdeur

Hoe gaaf is het om zo’n houten schuifdeur in huis te hebben? Als je flink wat ruimte in huis hebt en lange lege muren, dan is dat een puik plan. Het is een echte eyecatcher. Duur om te kopen, maar ook prima zelf te maken. Van steigerhout bijvoorbeeld. Er zijn filmpjes genoeg om jou te helpen met je nieuwe project. Zo sta je er niet alleen voor en toch timmer je het zelf voor elkaar! En hoe hang je zo’n deur dan op? De deur zelf kun je ophangen in een u profiel staal en met een mooi schuifdeur systeem aan de muur bevestigen. Zo krijg je een stoere industriële look in huis en dat heb je gewoon zelf voor elkaar gebokst!

Opknapklusjes

Er zijn nog veel meer klusjes te bedenken die je zelf kunt doen, maar ook het opknappen van je huis is iets wat je prima zelf kunt doen. De keukenkastjes een nieuwe laag verf? Geen probleem. Behangen en sauzen? Ook dat kun je gewoon leren, dus waarom zou je er niet gewoon aan beginnen? Wat je zelf doet, kost je ook niet zoveel geld. Je bespaart de uren die een klusjesman zou vragen. Stroop je mouwen op dus en ga aan de gang met je nieuwe hobby: klussen in eigen huis!
Grotere klus? Denk dan aan een aannemer.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond