Home » Kleine badkamer: alles over inrichting, stijl en budget

Kleine badkamer: alles over inrichting, stijl en budget

Wanneer je een kleine badkamer hebt, is het belangrijk om goed na te denken over de inrichting. In deze blog lees je tips en tricks.

Wanneer je een kleine badkamer hebt, is het belangrijk om goed na te denken over de inrichting. Je wilt namelijk niet dat je badkamer eruitziet alsof het een kleine, rommelige ruimte is. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het inrichten van badkamers. In deze blog geven we je tips en tricks voor het inrichten van je kleine badkamer, zodat je er een stijlvolle en praktische ruimte van kunt maken.

Hoe groot is nu eigenlijk een kleine badkamer?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoe groot je badkamer eigenlijk is. Een kleine badkamer is meestal minder dan vijf vierkante meter groot. Als je badkamer kleiner is dan vijf vierkante meter, is het belangrijk om slim te zijn met de ruimte die je hebt. Je wilt namelijk niet dat je badkamer er rommelig uitziet. Is dat bij jou het geval? Lees dan zeker hieronder verder.

Hoe richt je een kleine badkamer in?

Een goede manier om je kleine badkamer stijlvol in te richten, is door gebruik te maken van lichte kleuren. Lichte kleuren geven de illusie van meer ruimte. Daarnaast is het belangrijk om je meubels slim te kiezen. Denk aan slimme opbergsystemen of door je wastafel in een hoek te plaatsen. Ook is het belangrijk om niet te veel spullen in je badkamer te hebben. Kies alleen de spullen die je echt nodig hebt en houd de ruimte zo rustig mogelijk.

Is een inloopdouche geschikt?

Een inloopdouche is zeker geschikt voor een kleine badkamer, aangezien je geen cabine hebt of een dichte deur oogt je ruimte juist groter. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je de rest van je badkamer slim inricht, want de wand van een inloopdouche vraagt natuurlijk wel wat van je ruimte. Bij het inrichten is het belangrijk om te kiezen uit meubels die niet veel ruimte in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan een enkele wastafel met daaronder ruimte om spullen op te bergen.

Wat kost een kleine badkamer?

Wanneer je je badkamer gaat inrichten, is het ook belangrijk om na te denken over je budget. Kleine badkamers kunnen relatief duur zijn om in te richten, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Kies bijvoorbeeld voor goedkopere materialen of ga voor tweedehands spullen. Op die manier kun je toch een stijlvolle en praktische ruimte creëren, zonder dat je teveel geld uit hoeft te geven.
Wat de kosten voor een kleine badkamer precies zijn is lastig te zeggen omdat het echt afhankelijk is van de keuzes die je maakt.

Welke kleur tegels passen het beste?

Tegels in lichte kleuren zijn een goede optie als je een kleine badkamer hebt. Lichte kleuren geven de illusie van meer ruimte. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een rustige kleur. Drukke patronen kunnen ervoor zorgen dat je badkamer er rommelig uitziet.
Qua lichte kleuren kun je overigens wel variëren. Wil je een rustige en serene sfeer? Kies dan voor rustige en natuurlijke kleuren. Wil je een meer sprankelende badkamer? Kies dan voor een feller kleurschema.

Wel of geen toilet in een kleine badkamer?

Een toilet in een kleine badkamer is niet per se nodig. Natuurlijk is het fijn als je boven naar de wc kunt gaan, maar als je de ruimte niet hebt, zou ik het toilet weglaten en gaan voor net wat meer ruimte bij het poetsen van je tanden en het douchen.

Kleine badkamers kunnen soms lastig te inrichten zijn, maar met deze tips en tricks moet je dat zeker weten kunnen. Denk goed na over de indeling, kies de juiste stijl en houd rekening met je budget en je zult zien dat je een prachtige en fijne ruimte kunt creëren.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond