Home » Kledingtips om comfortabel in de tuin te werken

Kledingtips om comfortabel in de tuin te werken

Als je vaak in de tuin werkt, dan zul je het wel herkennen: zonder werkkleding is werken in de tuin een stuk minder praktisch.

Als je vaak in de tuin werkt, dan zul je het wel herkennen: zonder werkkleding is werken in de tuin een stuk minder praktisch. Voor wat uitgebloeide bloemetjes uitplukken of het wateren van de plantjes hoef je natuurlijk niet een hele werkoutfit aan te trekken, maar bij wat zwaarder werk buitenshuis is werkkleding wel degelijk een aanrader.

1. Hoe kies je de juiste werkkleding voor in de tuin?

Welke werkkleding voor in de tuin het beste bij jou past, is afhankelijk van wat je in je tuin moet doen. Ben je veel bezig met het snoeien van bomen en struiken, dan is bijvoorbeeld weer minder belangrijk dat je goede bescherming hebt op je knieën. Moet je juist wel weer werk op je knieën doen, dan is het prettig als je knieën beschermd worden. Dat kan bijvoorbeeld met een werkbroek waar je kniebescherming in kunt doen.
Ook werken in een tuinbroek kan handig zijn, bijvoorbeeld als je veel losse spullen bij moet houden. Een tuinbroek heeft lekker veel opbergruimte, dus zo kun je gemakkelijk al je spullen bij de hand hebben. Daarnaast heb je met een tuinbroek nooit dat oncharmante probleem van het welbekende ‘bouwvakkersdecolleté’ wanneer je bukt 😉
Onze tip op het gebied van werkkleding: werk comfortabel met werkkleding van Engelbert Strauss. De werkkleding van Engelbert Strauss voldoet aan alle eisen, is van zeer goede kwaliteit en je kunt goed kijken welke werkkleding bij jou past. Ze hebben voor zowel dames als heren veel keuze, dus voor ieder wat wils!

2. Welk materiaal van werkkleding is het beste?

Het belangrijkste aan werkkleding is dat hij flexibel zit. Je wil je natuurlijk gemakkelijk kunnen bewegen tijdens het werken zonder dat je je stoort aan kleding die niet mee rekt.
Daarnaast is het belangrijk dat de kleding extreem scheurvast is, want je wil tijdens het bukken natuurlijk niet ineens een naad horen scheuren. Dat betekent dat de kleding ook zeer slijtvast moet zijn, want waar stof dun wordt, gaat het natuurlijk sneller scheuren.
Kleding met een hoog elasthan gehalte is vaak flexibel en polyestermengsels zorgen vaak voor een goede scheurvastheid. Let dus bij het uitkiezen van je werkkleding goed op wat voor jou belangrijk is en dus welke stof goed matcht bij de werkzaamheden die je in de tuin moet doen.

3. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van werkkleding?

Om te beginnen heeft een praktische en comfortabele werkbroek altijd veel zakken. Je wil namelijk van alles op kunnen bergen zonder dat het eruit valt. De zakken zitten op praktische plekken zodat je er ook snel even bij kunt.
De werkkleding moet je ook beschermen tegen regen, want helaas is het Nederlandse weer zoals we allemaal weten vrij wisselvallig en kan het zomaar ineens gaan regenen midden in de zomer.
Last but not least wil je natuurlijk een trendy werkkleding als jij in je voortuin staat te werken en gelukkig is dat ook absoluut mogelijk. Waar je vroeger met name praktische werkkleding zag, is er nu ook echt wel gedacht aan de uitstraling.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond