Home » Stofzuiger en dweil in de aanslag? Klaar voor de (voorjaars)schoonmaak in 1, 2, 3.

Stofzuiger en dweil in de aanslag? Klaar voor de (voorjaars)schoonmaak in 1, 2, 3.

De lente lonkt en loert. Het is zoveel langer licht en ik ga ineens dingen doen die ik normaal gesproken niet zo graag doe. Een voorjaarsschoonmaak houden bijvoorbeeld. De lente hangt in de lucht en is mij naar het hoofd gestegen. Heerlijk! Sinds begin dit jaar doe ik mijn best om meer aandacht te besteden aan het huishouden en dat gaat eigenlijk best wel goed. Ik vind het nog steeds niet leuk, maar het moet gebeuren. En ik doe het! Meestal. Benieuwd hoe het zover is gekomen?

1.Zorg dat je spullen op orde zijn

Wat mij enorm helpt, is zorgen dat mijn spullen op orde zijn. Niets zo irritant als een stofzuiger met te weinig zuigkracht of iets dergerlijks. Tip: het filtertje heel goed uitkloppen doet wonderen. Zit het probleem dieper en is je stofzuiger aan vervanging toe?

Wat ik een paar jaar geleden een uitdaging vond, was én een goede stofzuiger vinden én niet teveel betalen. Een stofzuiger kopen via Knibble zou toen voor mij een uitkomst zijn geweest. Wat ik heel handig vind, is de keuzehulp die je op een begrijpelijke manier wegwijs maakt in de specificaties van een product. Ook met de vergelijktabel die je twee of drie producten (waar je tussen twijfelt) op een heel gedetailleerd niveau met elkaar laat vergelijken, was het klusje zo gepiept denk ik.

2.Zoek hulp en motivatie

Wat mij verder heel goed van de bank af help, is een challenge. Momenteel volg ik de Orde in de Chaos challenge van firma Huishouden. Het is gratis, je kunt elkaar motiveren in de Facebookgroep en het mooiste is dat ik over 8 weken een schoon en opgeruimd huis heb. Niet op het zicht schoon, maar tot in de laatjes schoon. Een fijn vooruitzicht.

Wie of wat kan jou helpen om aan de slag te gaan?

3.Ken je valkuilen

Tot slot wil ik nog een soort van inzicht delen dat ik laatst had. Ik ken mezelf en nadat de kinderen op bed liggen, schuif ik opruimklusjes voor me uit. Ik plof al snel vermoeid op de bank of kruip achter de computer om te werken. Wat ik nu dus doe is zorgen dat beneden al aan kant is voordat we naar boven gaan. Als de kinderen een toetje eten, ruim ik de vaatwasser alvast in. Na het eten gaan ze vaak even stoeien met papa en dat geeft mij net genoeg tijd om de tafel af te nemen en het speelgoed op te ruimen.

Doordat ik mijn zwakke momenten ken, kan ik die alvast voor zijn. Zo lukt het mij om de boel een beetje draaiende te houden. Meestal dan. 😉••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond