Home » Kinepolis Kids Weekend: Incredibles 2

Kinepolis Kids Weekend: Incredibles 2

Naar de bioscoop met z’n vieren! En niet zomaar naar de film. Nee, we gingen naar de  Incredibles 2 Kinepolis Kids Weekend. Het vervolg op mijn allerfavorietste Disney-film! Ik neem je even mee naar de eerste Incredibles-film uit 2004.

Superhelden zijn, eh, superhelden in de wereld en iedereen houdt van ze. Dan wordt door een samenloop van omstandigheden een aantal superhelden aangeklaagd wegens schade die ze berokkend hebben. Je kunt nou eenmaal niet alle schade voorkomen als je levens redt. Ze worden via een overheidsproject voorzien van een nieuwe identiteit en leven anoniem in de wereld tussen de gewone mensen. Het gebruiken van superkrachten is verboden.

The Incredibles

De hoofdrolspelers zijn Mr. Incredible met als geheime identiteit Robert (Bob) Parr, zijn vrouw Helen Parr, die de superheld Elastigirl is, en hun kinderen: Violet, Dash en Jack-Jack. Uiteraard is dit geen houdbare zaak en is iedereen gefrustreerd. De ‘Supers’ zoals ze ook wel genoemd worden, willen hun krachten gebruiken. En er moet natuurlijk iets of iemand gered worden. Ik wil niet teveel verklappen. Kijk de film!

Het briljante van de film zit niet in het verhaal. Dat is degelijk en vermakelijk. Maar de grappen die in de tekst zitten! Hilarisch! De gechargeerde uitvoering van sommige karakters (Honey, Etna). Meesterlijk! De Engelse stemmen voegen voor mij echt wat toe. Voor mij was het verschijnen van een deel 2 een cadeautje.
Beer van 5 en Thijs van 3 mochten mee naar de bioscoop. Niet helemaal volgens de leeftijdsrichtlijn van Kijkwijzer, maar hé, het is een Disney-film, ik had er vertrouwen in dat het goed zou komen.

Kinepolis

Ter voorbereiding keken de kids deel 1 op dvd. Ik was er niet bij, maar ze waren enthousiast. En ze hadden onwijs veel zin in deel 2 in de bioscoop. De uitnodiging zei dat er activiteiten te doen waren, dus we gingen lekker op tijd. We bezochten Kinepolis CineMeerse Hoofddorp. Bij binnenkomst kregen we 3D-brillen uitgereikt. Overzetbrillen voor ons brilsmurfen (handig!), blauwe, roze en paarse voor jongens, meisjes en grote mensen. Ik was onder de indruk, de medewerker achter de balie vroeg of we brillen meegenomen hadden. Mogelijk vanuit het kostenperspectief, maar de groene kant ervan kan ik enorm waarderen. Eigen bril mee = één bril minder in het milieu.

Lees ook: Weekendtip: Buurman & Buurman in de Kleuterbios

Kids Weekend Incredibles 2

De filmzaal was op de eerste verdieping, dus we namen de trap en werden bovenaan ontvangen door een dame met een grote schaal spekjes en bekers limonade voor de kindjes. Da’s lekker binnenkomen.
Er was een grote tafel met kleurplaten, puzzels en een masker om zelf te maken. De bioscoop was veel te interessant, dus mijn jongens hadden weinig aandacht voor de papieren. Aan de andere kant van de ruimte stond een grote banner van de Incredibles-film. Ervoor lagen geplastificeerde plaatjes van de hoofdfiguren uit de film op de grond. Thijs en ik zochten het spelelement, maar dat is niet gelukt. Gelukkig werd hij heel blij van stapelen.

Incredibles 2

We kochten popcorn, namen wat stoelverhogers mee en zochten onze stoelen op. We keken eerst een licht verontrustend filmpje over een dumpling die tot leven kwam en werd opgegeten door z’n moeder en daarna op onverklaarbare wijze als zoon van vlees en bloed terugkwam in haar leven. Ik ben er vrij zeker van dat dat filmpje niet is geland bij mijn kids. Daarna -tadaaaaa- de hoofdfilm. Een heuse switch van huisvrouw naar superheld voor Elastigirl in de strijd om Supers weer legaal te maken en daarbij uiteraard gedwarsboomd te worden. Nieuwe helden staan op. Niet in het minst Mr. Incredible. De heldhaftige Super uit deel 1 wordt huispapa! Hij houdt zich bezig met de tienerliefde van zijn dochter, helpt met wiskundehuiswerk en laat zich uitdagen door een baby die maar liefst 17 superkrachten blijkt te hebben. Deel 2 was zeker zo goed als deel 1!
Puntje van aandacht zijn de lichteffecten in de film. De slechterik opereert met flikkerende beeldschermen om mensen te beïnvloeden en dat leidt zelfs tot een waarschuwing voor mensen die gevoelig zijn voor licht.

Ode aan een supermoeder

Bij een spannende confrontatie tussen de goeien en de slechten klom mijn 3-jarige op schoot. ’Ik vind het eng, mama!’ Daar kon ik wel inkomen. Met mijn armen stevig om hem heen was het leed geleden en keek hij relaxed verder. Beer volgde het met aandacht en gaf geen krimp. Achteraf vroeg ik mijn oudste wat hij nou het leukste vond. ‘Dat ze eerst goeieriken waren en toen slechteriken en toen weer goeieriken.’ Een superkracht kiezen van alle superkrachten die het scherm gepasseerd waren, vond hij lastig, Uiteindelijk was de rekbaarheid van Elastigirl het meest aantrekkelijk. Wie wil niet z’n eigen parachute zijn als hij uit een vliegtuig springt? Of een trein kunnen stoppen door er hard aan te trekken? De slechterik kunnen ontmaskeren? Ik snap de jongen!
Mijn heldin is ze ook.

Incredibles 2 is een ode aan de supermoeder die Elastigirl is. Met fijne grappen, leuke verrassingen en uiteraard een goede afloop. Ga die film zien!

Meer familie uitjes:

• Locatie voor een familiedag in Friesland: De Naturij in Drachten

• Budget uitstapje: Combineer een kabouterpad met een picknick! #MC2017

• Kindvriendelijk overnachten vlakbij de Efteling in het GuestHouse Hotel••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond