Home » Kindvriendelijke restaurants om je kind mee naartoe te nemen

Kindvriendelijke restaurants om je kind mee naartoe te nemen

Kindvriendelijke restaurants om je kind mee naartoe te nemen

Het is voor kinderen een hele zit, als je ze meeneemt naar een restaurant. Papa en mama praten wel, maar wat een saaie boel is het dan voor de kinderen. Stilzitten en eten. Dat houden ze niet lang vol. De concentratieboog van een kind is maximaal 20 minuten, afhankelijk van de leeftijd. Logisch dus, dat ze het niet volhouden om drie uur aan tafel te hangen en zich rustig te gedragen. Dan is het wel zo fijn als je ze even van tafel kunt laten gaan om hun energie kwijt te kunnen. Lekker spelen. Maar welke restaurants zijn daar nu uitermate geschikt voor in Nederland? Waar kun je je kinderen met een gerust hart mee naartoe nemen?

Kindvriendelijke restaurants

Het ABC restaurant

In Brabant en Limburg liggen twee ABC restaurants (Velp (NB) en Sevenum (LB). Het ABC restaurant is een familierestaurant, wat heerlijk is voor kinderen. Er is een speelparadijs, een speelkamer en je kunt ook lekker zelf kiezen wat je wil eten. Is je bord leeg? Dan loop je gewoon langs de restaurantjes op de boulevard waar je zit (binnen) en kies je wat uit. Dat kan een schnitzel met patat zijn, maar ook sushi, pannenkoeken, wafels, pasta of een suikerspin. Er zijn heel veel toetjes om uit te kiezen en je kunt je eigen ijs tappen! Wat wil je nog meer? Ohja, een snoepjesbuffet natuurlijk!

IJ-kantine in Amsterdam

In dit restaurant kunnen de kinderen ook naar hartenlust spelen. Zo zijn er bordspellen, maar kun je ook prachtige kleurplaten kleuren. En als je die inlevert bij het personeel, kunnen zij het opsturen naar opa, oma of een vriendje! Dat is nog eens leuk! Niks stilzitten aan tafel en wiebelen op je stoel. Lekker spelen! In de speelhoek kun je heerlijk je gang gaan en zo kun je ook weer nieuwe kindjes ontmoeten en vriendjes maken! In de zomer is de zandbak aan de rand van het terras open om lekker in te ravotten, taartjes te bakken en zandkastelen te bouwen. Doe dan maar niet je beste kleren aan! 

Daarnaast is er een apart kindermenu, waar je verschillende opties hebt om uit te kiezen Koud, warm, vlees of vega!

Buurten in de fabriek

In een oude sojafabriek is een restaurant gebouwd, waar je ook prima je kinderen mee naartoe kunt nemen. Er is zoveel te doen! Je zou bijna geen tijd meer hebben om te eten! Er is een speelhoek waar je uren zoet kunt zijn, maar ook een heuse boekenkast, waar je stilletjes kunt wegkruipen en wegdromen met een leuk boek. Natuurlijk moet er toch wel gegeten worden. Ook geen probleem: er is een kindermenu, waar je heerlijke gerechten van kunt kiezen. Geen straf dus, voor de kinderen. 

Kindvriendelijke restaurants zijn fijn voor ouders die rustig willen eten en ook voor kinderen die geen uren aan stuk aan tafel kunnen hangen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond