Home » Kindvriendelijk uitje: met de boot naar Duits schiereiland Borkum

Kindvriendelijk uitje: met de boot naar Duits schiereiland Borkum

Zon, strand, zee… Wie houdt daar nou niet van. Ik word er heel gelukkig van. Ook al is het maar voor een dag. Tweede Paasdag zijn wij met ons gezin een dagje naar Borkum, een Duits Schiereilandje, geweest. Het was heerlijk! Het was fantastisch weer. Ik moet eerlijk bekennen dat dit wel een voorwaarde was om een dagje naar Borkum te gaan. De weergoden waren ons goedgezind. Kinderen betalen vanaf 4 jaar dus de tweeling kon gratis mee. In plaats van fietsen huren hadden wij onze eigen fietsen mee. De boot naar Borkum vaart vanuit de Eemshaven. Vanaf ons huis nog geen half uur rijden. De tocht zelf duurt ongeveer 50 minuten. Allemaal acceptabel voor de kinderen 😉 Ze vonden de boottocht erg leuk. Een voor een mochten ze met een van ons mee op het dek om te genieten van het uitzicht.

Duits schiereiland

Eenmaal op het eiland aangekomen zijn we meteen richting centrum gefietst, langs de weg in plaats van door de natuur. Gelukkig konden wij halverwege een spoor oversteken en door de “Greune Stee” richting het dorp fietsen. Dat is een iets langere route maar wel een veel mooiere route om te fietsen. Ook zonder fietsen is het dorpje goed te bereiken aangezien er treinen tussen de haven en het dorp rijden.

Ik had me niet heel goed voorbereid. Wel had ik de site van Borkum opgezocht en gekeken naar wat er zoal te doen is. Gewoon om een beetje een gevoel bij het eilandje te krijgen. We zouden toch niet gaan cultuursnuiven gezien we drie cultuurbarbaren mee hadden. Het idee was een beetje rondfietsen, pootje baden in zee en terrasjes pakken. Dat is goed gelukt!

Lees ook: Overdekt uitje voorjaarsvakantie: Naar de Orchideeën Hoeve

Borkum

Bij het dorpje aangekomen zijn wij naar de boulevard gegaan. We wilden bij het strandtentje wat gaan drinken, maar helaas hadden wij geen contant geld mee. Gelukkig hadden we zelf wat broodjes en drinken mee dus we hebben die eerst genuttigd op een bankje met prachtig uitzicht op het strand, zee en de zeehondjes die verderop op een zandbank aan het zonnebaden waren. De meiden konden niet wachten totdat ze eindelijk op strand mochten. Niks leuker dan zo’n enorme zandbak. Schelpjes zoeken en pootje baden. Ook al was het water kkkoud… Brrr…

Lees ook: Uitje voor de herfstvakantie: Dagje uit naar Wildlands

De duinen

Later zijn wij richting de duinen gefietst en beland bij Strandcafé Sturmeck. Daar zijn wij de rest van de middag geweest. De meiden konden heerlijk in het zand spelen en in een speeltuintje. Ideaal! We hadden een mooi plekje bemachtigd, de meiden vermaakten zich prima dus zijn we niet verder gegaan. Daar hebben wij nog wat gegeten voordat wij weer terug naar de haven moesten. Natuurlijk hebben wij eerst in het dorp een ijsje gekocht om vervolgens via de “Greune Stee” naar de boot te fietsen.

Op de site van Borkum stond dat het een heel kindvriendelijk eiland is met veel speeltuintjes en dergelijke. Dat is inderdaad het geval. Overal zijn speeltuintjes. Ideaal! De meiden vonden het erg leuk en wat Rosalie betreft gaan wij weer heen maar dan blijven wij overnachten. Nu was het een vakantie van een dag 😉••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond