Home » Mijn tips voor kindvriendelijk tafelen (ook met kerst)

Mijn tips voor kindvriendelijk tafelen (ook met kerst)

Van een mooi gedekte tafel word ik erg blij. Normaal gesproken is het een kwestie van wat placemats en borden neerzetten en aanvallen, maar met de feestdagen maken we er iets bijzonders van. Ook een gewone zondag willen we weleens opfleuren met een extra lekker en bijzonder ontbijtje. Met verjaardagen, Pasen en Kerst maken we er sowieso iets bijzonders van. Omdat het meestal een langere zit is, is het wel fijn om meer aandacht aan de kinderen te besteden. Hoe hou je het zo lang mogelijk leuk en interessant voor ze? Dit zijn mijn tips voor kindvriendelijk tafelen.

Kindvriendelijk tafel dekken

Het begint al met de tafel dekken. Een tafelkleed is niet alleen een mooie basis voor een feestelijke tafel, het is ook fijn om niet bang te hoeven zijn voor knoeiende kindjes. Wat ook erg leuk is, is om uit te pakken met extra mooi servies voor de kinderen. Een bij elkaar passende beker en bord staat erg leuk. Met hun naam er op wordt het extra bijzonder. Bulbby is gespecialiseerd in zulke gepersonaliseerde producten.

Kinderen vermaken aan tafel

Met een tafel mooi opdekken ben je er nog niet. Mijn grootste zorg is om de kinderen te vermaken aan tafel. Persoonlijk vind ik een Ipad of welk scherm dan ook niet gepast tijdens een gezellig etentje. Gelukkig is er genoeg ander vermaak. Denk aan placemats met een kleurplaat voor de jonge gasten of met puzzels er op voor de iets oudere kinderen. Op Etsy kun je hiervoor verschillende printables kopen.

Lees ook: Uitje voor Kerstvakantie: schatzoeken in het Haags Museumkwartier

Kindvriendelijk tafelen

Kindvriendelijk tafelen is niet alleen de tafel dekken waarbij je rekening houdt met kinderen of zorgen voor voldoende vermaak aan tafel. Je mag ze gerust ook bij het eten zelf betrekken. Wat gaan we eten? Kinderen helpen graag. De oudste heeft bedacht dat ze voor het kerstdiner wentelteefjes wil eten. Dus het wordt een dessert met wentelteefjes en een toefje ijs. Hoe ziet het menu er verder uit? Maak gerust echte menukaartjes en laat de kinderen elke gang afstrepen. Zo maak je het etentje concreter voor ze en kunnen ze, ook al kunnen ze misschien niet lezen, zien wat er nog komt en hoe lang het nog gaat duren.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond