Home » Ik heb gezwerfboekt!

Ik heb gezwerfboekt!

Een tijdje geleden heb ik een tag overgenomen van Alweereennieuwemoederblog. Net als zij, heb ik voor deze tag een aantal kinderboeken gekocht en weggegeven. Wel heb ik lopen rommelen met de tag en bedacht dat het leuk zou zijn om van 1 boek een doorgeefboekje te maken. Alsof het zo heeft moeten zijn kwam ik daarna via via met Kinderzwerfboek in aanraking. 

Kinderzwerfboek?

Een Kinderzwerfboek is een boek wat wordt doorgegeven. Dit doorgeven gebeurt door je boek ergens achter te laten. Zo maak je op een originele manier een ander kindje blij met een boek. Het leukste aan het zwerfboeken vind ik dat je je boek kunt volgen. Volgen? Ja!

Meer over Kinderzwerfboeken

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp en is volledig afhankelijk van giften. Voordat je je boek zwerfboekt, vraag je op de website stickers aan. De stickers zijn gratis (maar giften zijn dus welkom) en je krijgt een aantal setjes thuisgestuurd. Een setje bestaat uit een Neem me mee” sticker voor op de kaft en een sticker voor aan de binnenkant van het boek. Op die laatste noteer je de zwerfcode die je na aanmelding van je boek krijgt. Degene die jouw boek vind kan, wederom via de site én middels de code, melden het boek in bezit te hebben. Zo kun je dus volgen waar jouw boek is.

Ik heb gezwerfboekt

Ik vond het mega spannend en had er veel moeite mee om het boek, Nijntje in Luilekkerland, zomaar ergens achter te laten. Het voelde een beetje raar, iets neerleggen en dan zomaar weglopen. Ook wilde ik dat het vinden van het boek een verrassing zou zijn en niet omdat iemand mij het zou zien neerleggen. Af en toe had ik een perfecte gelegenheid, maar dan had ik het boek niet bij me. Of andersom. Zo gingen er weken voorbij en op een middag was ik het zat. Nu moest het gebeuren! Met een mengeling van gêne en spanning, alsof ik stouts deed, heb ik het achtergelaten. Helaas wel in een smoezelige krantenbak op het station.

Is dat leuk kinderzwerfboeken?

Het idee achter de tag van Elisabeth was dat je niets moest terug verwachten; pay it forward. En daar ging het mis bij mij. Met de andere boekjes ging dat goed, alleen bij deze verwachtte ik wel wat. Niet eens dat het weer werd doorgegeven, maar wel een melding dat het boek gevonden is. Helaas…Tot slot was een kinderrijke zwerfplek ook veel leuker geweest.

Ik hoop dat Nijntje een kindje blij heeft gemaakt en dat ze samen regelmatig wegdromen van een luilekkerland!

Heb jij weleens zomaar iets achtergelaten als kado voor iemand? Of zou jij het ook wel een keer willen doen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond