Home » Kinderslaapkamer make-over: tips en tricks

Kinderslaapkamer make-over: tips en tricks

De kinderslaapkamer een make-over geven is een van de leukste klussen in huis, wat mij betreft. Het is vaak een kleine ruimte en dus overzichtelijk.

De kinderslaapkamer een make-over geven is een van de leukste klussen in huis, wat mij betreft. Het is vaak een kleine ruimte en het gezichtje van je zoon of dochter als je het resultaat showt is goud waard. In deze blog lees je een aantal gave kinderslaapkamer make-over tips waar jouw kind van zal gaan stralen!

1. De kinderslaapkamer behangen met opvallend behang

Als je met een make-over begint, kun je het beste de hele slaapkamer zo leeg mogelijk halen. Als je alles eruit haalt, voorkom je namelijk dat je dadelijk, als je klaar bent, alles op dezelfde plek terug zet. Dat zou jammer zijn natuurlijk!
Een bijkomend voordeel van zoveel mogelijk spullen en meubels uit de kinderslaapkamer halen is dat je alle ruimte hebt om de muren te gaan behangen. Onze tip: behang één muur met een gaaf, vrolijk, druk design en de overige muren met een rustigere kleur of print die er goed bij past.
Op https://www.photowall.nl/ kom je de meest prachtige designs tegen, geloof me: als je dit ziet wil je echt niet meer anders. Wij zijn enorm fan van het dierenbehang. Als je dit behang op één muur doet, kun je de overige muren bijvoorbeeld lichtgroen verven of behangen.
De keuze is in ieder geval enorm, dus doe er je voordeel mee en kijk lekker rond op de website tot je jouw favoriete behang gevonden hebt!

2. Graffiti muur

Wil je de slaapkamer niet behangen, maar wél een opvallende muur, dan is de graffiti slaapkamermuur echt een aanrader voor jou! Je ziet tegenwoordig steeds vaker de meest prachtige creaties voorbij komen. Het voordeel van een graffiti muur is dat het design écht helemaal voor jou persoonlijk gemaakt wordt. Je hebt een unieke muur en je kunt er alles op laten maken! Denk aan een combinatie van de hobby van je zoon of dochter, zijn of haar favoriete game en de lievelingssport. Zo krijg je een gepersonaliseerde graffitimuur die perfect aansluit bij jouw kind.

3. Nieuwe meubels (of verven)

Bij een make-over van de kinderslaapkamer horen ook nieuwe meubels. Of je geeft de huidige meubels een likje verf: dan zijn ze net als nieuw! Maar wellicht gaat je zoon of dochter wel over naar een ander bed of een nieuw bureau. Shop de meubels altijd pas nadat je weet welke kleur je de kamer gaar behangen of verven: ze voorkom je dat kleuren dadelijk niet mooi bij elkaar staan.

4. Maak het af met accessoires

Of je nu een zoon of dochter hebt: accessoires maken een kinderslaapkamer echt af. Zoek accessoires uit die passen bij de leeftijd en voorkeuren/hobby’s van je kind. Voor tieners is een ledstrip die je in verschillende kleuren kunt zetten met een afstandsbediening tegenwoordig hélemaal hot. Maar ook een mooie groene plant past perfect in iedere kinderslaapkamer, en het is nog eens gezond ook.

Vergeet ook niet de gordijnen is de slaapkamer te vervangen als deze niet meer passen bij de nieuwe kinderslaapkamer. Het zou jammer zijn als de gordijnen nog de kleuren van de oude slaapkamer hebben en dus niet meer passen bij de nieuwe slaapkamer.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond