Home » Kinderfeestje in dierentuin Blijdorp

Kinderfeestje in dierentuin Blijdorp

In november werd Mila zes jaar en we besloten om haar kinderfeestje in dierentuin Blijdorp te vieren. We komen er graag en de combinatie van een rondleiding en een lunch leek ons een mooie invulling van een feestje. Omdat we een abonnement hebben, vielen de kosten ook nog eens reuze mee.

Kinderfeestje in dierentuin Blijdorp

Er zijn drie verschillende kinderfeestjes te boeken. Met rondleiding of zonder, maar dan wel mét speurtocht. Andere verschillen zijn de gebieden en leeftijden van de bezoekertjes. Voor Mila kozen we een kinderfeestje met rondleiding door Azië en Afrika. Dit kinderfeestje kost met abonnement €14,50 per kind, de jarige heeft “gratis” entree. Voor dit bedrag trekken de kinderen 1,5 uur lang samen met een begeleider door het gebied voor een leuk kijkje achter de schermen. De kinderen lunchen daarnaast met een kindermenu. Voor alle kinderfeestjes geldt onder andere een minimaal aantal van 6 en maximaal aantal van 12 kinderen.

Lees ook: 3 Action activiteiten voor een geslaagd kinderfeestje

Uitnodiging kinderfeestje in dierentuin

Het feestje was online zo geboekt. Een leuke extra vond ik de mogelijkheid om gratis speciale uitnodigingen te downloaden. Zo kun je de genodigden in dierentuin stijl uitnodigen. Ik printte de uitnodigingen uit op glanzend fotopapier via mijn fotoprintertje. Je kunt bijvoorbeeld ook voor iets stevigere papier kiezen uit een gewone printer.

Kinderfeestje Mila

De kinderen werden op zondagmorgen om 9 uur bij ons afgezet door de ouders. We zongen, aten taart en de jarige maakte haar cadeautjes open. Daarna gingen we op pad naar het dierentuin.

Rondleiding door Blijdorp

We kregen de rondleiding niet door één, maar door twee verzorgers. Het was super interessant. We kwamen deels op plekken waar bezoekers normaal niet komen. De kinderen konden daardoor bijvoorbeeld een rat aaien. Ook een slang ging later zo hups van hand tot hand, brrr! Wat een stoere kinderen. Stiekem was ik ook erg blij met mijn persoonlijke overwinning door de slang met een vingertopje aan te raken.

Tijdens zo’n rondleiding krijg je ook veel informatie waar je totaal geen weet van had. Dat gold in elk geval wel voor ons. Wist jij bijvoorbeeld wel dat apen juist van bittere groenten houden en er helemaal geen bananen groeien waar ze oorspronkelijk vandaan komen?

De kinderen hielden de rondleiding goed uit, maar een tussendoortje in de vorm van een doosje rozijnen of iets dergerlijks was wel goed geweest. Jammer dat ik daar niet aan had gedacht. Na afloop van de rondleiding kregen de kinderen nog een oorkonde mee.

Lees ook: Mila is vijf jaar. Hoera! Hoera!

Tijd voor lunch

Het was al gauw tijd voor lunch! Het kindermenu viel goed in de smaak. Deze bestaat uit een kinderportie frites, mayonaise, een snack, Sisi No Bubbles en een peren-ijsje. Bij het kindermenu hoort overigens een lunchtrommel die je mee naar huis kunt nemen. Een leuk cadeau samen met het Bokito spel dat alle genodigden ook al gratis mochten ophalen.

Na het kinderfeestje heb je de hele dag toegang tot het park. In plaats van een rondje door het park wilden de kinderen alleen liever spelen in de overdekte speeltuin. Juist ja…••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond