Home » Kinderen voor Kinderen; de evolutie

Kinderen voor Kinderen; de evolutie

onbewoond eiland

Op een onbewoond eiland…. wie is er niet groot mee geworden. Kinderen voor Kinderen: zie je ze nog voor je? Een groepje kinderen, in mijn beleving, uit het Gooi én met een aardappel in de keel. Een drietal maanden geleden was mijn peuter jarig en voor de grap zei ik tegen haar: waar is het feestje? Tot mijn verbazing zong ze verder: hier, hier!  Inclusief een voor mij onbekend danspasje. In eerste instantie dacht ik nog dat ze dat op de kinderopvang had geleerd. Maar toen ik haar enkele dagen later zag swingen voor de televisie, kwam de aap uit de mouw.
 
Lees ook: Twee paar luisterende oortjes gezocht
 


 

Verbaasd

 
Omdat ze zo enthousiast was ging ik kijken wie dat nou eigenlijk waren. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik ontdekte dat dat leuke en divers samengestelde groepje Kinderen voor Kinderen bleek te zijn. Het koor van toen is perfect geëvolueerd naar een ware afspiegeling van de maatschappij van nu. Niet één pot nat, maar blanke, getinte en donkere kinderen, slanke dennen, maar ook wat vollere dametjes. Precies zoals jouw kindjes, neefjes, nichtjes en die van mij. Met als bonus gave danspasjes die mijn peuter uitnodigen om vol overgave mee te doen.
 

Leuk om te weten

 
bestaat alweer 36 jaar

→choreografie wordt sinds 1999 verzorgt door Lucia Marthas

→ komt ook dit jaar weer met een liedje ter ere van de koningspelen

werkt samen met de Kinderboekenweek en brengt jaarlijks een op het thema geïnspireerd liedje uit
 
Lees ook: Ben ik de enige die K3 soft erotisch vind?
 

Lekker verantwoord

 
Ook al is de doelgroep 8 tot 12 jaar, peuterlief vind het geweldig! Als ik haar hoor meezingen met de verantwoorde teksten en haar zie dansen op de liedjes kan ik daar alleen maar blij van worden. Neem nou het liedje Energie:
 

Voor het ontbijt neem ik de tijd
Om goed te eten
Want heel de dag ren ik me rot
Ik hou van zweten
Ook elke dag, zo vaak het mag
Neem ik wat fruit want
Van al dat snoep krijg ik pijn in m’n buik

 
Het is niet te vergelijken met buitenspelen, maar nog altijd veel en veel beter dan enkel wezenloos staren naar een schermpje. Ik ben (nog steeds) fan! Al is het om andere redenen dan vroeger.
 
 
 

Is jou de transformatie van Kinderen voor Kinderen opgevallen?

 
 
Uitgelichte foto: Onbewoond eiland via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond