Home » Tip: Kinderen gratis reizen met de trein!

Tip: Kinderen gratis reizen met de trein!

Met het Kids Vrij abonnement van de NS kunnen kinderen gratis reizen met de trein. Zijn jullie al leuke uitjes aan het plannen voor de komende vakantie? Een dagje dierentuin of pretpark misschien? Als je van plan bent om te gaan reizen met het openbaar vervoer dan moet je zeker even verder lezen. Ik vertel je over de voorwaarden om gratis te kunnen reizen met de trein en andere bijkomende voordelen.

Kosten kinderen reizen met de trein

Tot vier jaar reizen kinderen gratis met het openbaar vervoer en dus ook met de trein. Hierna moeten ook zij een geldig vervoersbewijs hebben. Tot elf jaar reizen kinderen met een speciaal kaartje. Je bent vast bekend met de Railrunner! Deze kost €2,50 en is de hele dag geldig. Dat is al niet veel, maar gratis is nog beter!

Lees ook: Uitje voor de herfstvakantie: Dagje uit naar Wildlands

Kinderen gratis reizen met de trein

De NS heeft een abonnement waarbij kinderen gratis reizen met de trein. Het heet Kids Vrij en is voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Hoe het werkt? Je bestelt het online op de website van de NS. Je betaalt ter verificatie 0,01 cent en vervolgens elk jaar bij verlenging. Is Kids Vrij echt gratis? Ja! Op die €0,01 cent na dan. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo kan het alleen besteld worden in combinatie met een persoonlijke ov chipkaart. Heeft je kind die al? Mooi! Dan hoef je alleen het nummer hiervan door te geven tijdens de bestelling. Heeft je kind er nog geen? Dan is er ook geen man overboord want deze kan gewoon tijdens het proces besteld worden. Wel betaal je hier de normale kosten voor van €7,50.

Let op: in dat geval moet je minstens een week voor je eerste reisdatum bestellen.

Voordelen Kids Vrij

Met Kids Vrij kunnen kinderen gratis reizen met de trein, maar ze krijgen ook 34% korting in de bus, tram en metro. Mooi voordeel dat bij meerdere uitjes lekker kan oplopen. Let wel op dat bij dit abonnement kinderen altijd onder begeleiding van een volwassene moeten reizen. Wil je zelf ook besparen op je reiskosten? Zoek dan zeker naar acties waarbij je treinkaartjes met korting kunt kopen. Met welk kaartje je als begeleider reist, maakt namelijk niet uit. Zolang het maar een geldig vervoersbewijs is.

 

Like it? Pin it!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond