Home » Kinderboeken Tag: pay it forward

Kinderboeken Tag: pay it forward

Woensdag in beeld pakketjes

Iedereen die ons een beetje kent, weet dat wij kinderboeken erg leuk vinden. Als Mila jarig is, staan er standaard boekjes op het verlanglijstje. Sterker nog, ook met de feestdagen en als beloning krijgt ze onder andere boekjes. Niet alleen omdat wij dat leuk vinden, ook zij geniet er enorm van. Voor nu is het nog even afwachten of Bas ook zo’n boekenwurm gaat worden. 

Kinderboeken Tag

Toen ik dit artikel las op de blog van Elisabeth, wist ik dan ook meteen dat ik daar iets mee wilde doen.

Dit is de opzet:

 1. Zoek één of meerdere kinderboekjes uit (dit hoeven écht niet per se nieuw gekochte te zijn) en stuur die naar iemand waarvan je denkt dat die het leuk zou vinden.

 2. Doe dit zonder overleg of ze mee zullen doen. Dit is essentieel aan het ‘pay it forward’-principe. Er komt geen voor wat hoort wat aan te pas en je spreekt niet van te voren af wat je gaat doen.

 3. Schrijf een briefje aan de ontvang(st)er(s) waarin je hen veel plezier wenst met het kinderboekje en uitlegt dat je het leuk zou vinden als zij op hun beurt één of meerdere kinderboekjes zouden uitzoeken en op zouden sturen naar mensen waarvan zij denken dat die er plezier van zouden hebben.

 4. Enne…. Absoluut géén verplichting!

Goed voorbeeld doet goed volgen. Ook ik heb de boekjes gekocht in een “ouderwetse” speelgoedwinkel, namelijk De Zonnewijzer (ik beloof je: de winkel is 10x leuker dan hun website) in Rotterdam. Een leuke speciaalzaak vol houten speelgoed, boekjes en meer leuks. Ik heb er voor gekozen om vier kinderboeken kado te doen. Het aanbod is zo groot dat het nog best lastig kiezen was.

kinderboeken Tag Zo voelt een babydier

Als eerst viel mij dit boek op: “Zo voelt een babydier”. Zoals je wel kunt raden is dit een voelboekje. Het begint al op de kaft. De titel is uitgevoerd in zacht fluweel. Toen Mila klein(er) was vond ik deze boekjes stiekem zelf ook erg leuk. In “Zo voelt een babydier” leert je kindje hoe de babydieren heten, waar ze wonen, wat ze eten en je kunt ze dus aaien. Ideaal voor kindjes die ongeveer 1 jaar zijn.

kinderboeken Tag Bijt-ie in je bilHet volgende boekje heeft mij uitgekozen in plaats van andersom. Mila was gisteren een nieuw liedje aan het zingen wat zowel Benjamin als ik niet kenden. Het is een nieuw liedje, dus de tekst zingt ze dan nog niet duidelijk of niet helemaal goed. Dit gebeurt overigens regelmatig en dan is Google onze beste vriend. Ik bladderde wat boekjes door en zo ook dit liedjesboek die ik open sloeg bij het bewuste liedje. Hoe toevallig! Die ging dus absoluut mee. O ja, het boekje (met cd) heet: “Bijt-ie in je bil! De 25 meest gezongen crècheliedjes”.

kinderboeken Tag Nijntje danst

kinderboeken Tag Nijntje in luilekkerland

Tot slot heb ik bewust naar Nijntje boekjes gezocht, deze klassieker mocht niet missen. Dat zijn er nogal wat en ik vond het moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor “nijntje danst” en “nijntje in luilekkerland”. Zelf heb ik echt moeten wennen aan de rijmvorm van Dick Bruna, maar inmiddels heb ik het lief klein konijntje omarmd. Als twist heb ik bedacht om van één van deze boekjes een doorgeef boekje te maken. Ik heb Mila daarom vanavond uit dat boekje voorgelezen en ze vind ‘m geweldig. Op haar verzoek heb ik het zelfs twee keer achter elkaar voorgelezen. Deze week zal ik nog enkele avonden uit dit Nijntje boek voorlezen en dan mag hij op reis.

20160217_184145-1

De pakketjes zijn donderdag opgestuurd naar (of gegeven aan) een lieve lezeres van mijn blog, een leuke blogger wiens blog naar mijn mening grappig en recht voor zijn raap is en een fijne collega wiens kindje binnenkort 1 jaar wordt.

Alleen het doorgeefboekje ligt hier nog, klaar voor een nieuw tijdelijk huisje. Maar daarover binnenkort meer!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Oh, dit vind ik zoveel beter dan die versie die een aantal maanden geleden of facebook circuleerde waarbij leeftijd en adres van vreemde kinderen naar elkaar moesten worden doorgestuurd… Dat begrijp ik dan echt niet dat mensen dat doen.
  Dit daarentegen…. Hier wil ik wel aan meedoen 🙂

  • Ik vond ‘m ook leuk bedacht! Als je meedoet met het eerste initiatief verwacht je toch iets terug, met kans op teleurstelling. Zo zou het ieg bij mij zijn. Nu geef je om het geven, vind ik wel mooi.

 • Heel leuk! Het idee en de boekjes!
  En dat wij zo’n leuk mochten krijgen.
  Hier zijn boeken ook erg in trek, vooral nog bij Abel, maar met dit boekje wordt het voor Elin ook steeds aantrekkelijker. Bedankt!

 • Wat een leuk initiatief mamalou! Dank voor het leuke Nijntje boekje. Gijs is helemaal Nijntje fan, elke avond moet er een Nijntje boekje voorgelezen worden en daarna leest Gijs het verhaaltje nog een keer aan papa of mama voor. Nu nog even op zoek naar boekjes om zelf door te sturen 😉

  • Het was lastig kiezen, maar erg leuk om te lezen dat het Nijntje boekje op de juiste plek is terechtgekomen. En helemaal te gek dat je ook mee gaat doen!

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond