Home » Kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie

Kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie

Het is weer zover, je kind heeft zomervakantie en moet dan zes weken lang iets te doen hebben om de dagen door te komen. Hoe ga je dat aanpakken? Zelf weet ik dat het moeilijk is om elke dag mijn kinderen elke zomerdag actief te houden zodat ze niet dagen achtereen aan de tv hangen. Ze moeten echt iets te doen hebben en daar heb ik een oplossing voor gevonden.

Nog niet zo lang geleden heb ik aan mijn kinderen gevraagd wat ze willen doen en dit in de agenda opgeschreven en daar ook zelf mijn planning opgeschreven voor wat ik met de kinderen wil doen. Maar in plaats van dit alleen in de agenda op te schrijven heb ik dit op een groot stuk karton aan de muur gehangen zodat de kinderen zelf kunnen zien wat en wanneer iets gedaan wordt.

Lees ook: Onze vakantie op een minicamping in Zeeland

Uitjes

De grote dingen voor de zomerplanning staan erop, zo kunnen de kinderen de dagen
aftellen tot het volgende uitje:

● Vakantie naar Frankrijk
● Dagjes uit: pretpark, dagje strand, museum, zwembad, bioscoop, festival

De lege dagen tussendoor zijn dan mooi op te vullen met andere activiteiten. En vooral daar is meer creativiteit voor nodig. Hoe hou je de kinderen bezig?

Wees creatief

Vakantieboek

Ikzelf ben jarenlang opgegroeid met het krijgen van een groot vakantieboek voor tijdens de zomer. Ik kon echt elke dag iets leuks doen in het grote Donald Duck Vakantieboek, maar ook die van Suske en Wiske. Dit doe ik nu dus ook voor mijn kinderen en met succes.

Lees ook: Kleine cadeautjes voor onderweg; Squeezies, Ztringz en autobingo

Buiten spelen

Kinderen zullen altijd buiten kunnen spelen dus geef ook aan dat je verwacht dat ze dit doen als ze zelf niks weten te doen. Ze kunnen van alles doen: rolschaatsen, skateboarden, naar de speeltuin en buiten spelletjes doen. Als de buurkinderen nog niet op vakantie zijn dan is het leuk voor mijn kinderen om samen met de buurkinderen buiten te spelen.

Spelletjes doen

Voor binnen kun je afspreken af en toe een spelletje te gaan spelen. Laat ook vooral de
kinderen zelf kiezen welke spelletjes ze willen doen, de ene keer kiest het ene kind een spel uit en de andere keer kiest iemand anders.

Lees ook: Break Free; wie heeft het snelst zijn handboeien open?

Creatieve middag

Mocht je nou echt niets meer te verzinnen hebben voor de kinderen dan kun je altijd nog de creatieve kant op. Een van mijn succesnummers is een knutselmiddag. Hierbij verzamel ik allerlei huis, tuin en keukenmateriaal waar de kinderen creatief mee kunnen zijn:

● kijkdoos maken van een oude schoenendoos
● oude T-shirts verven of batikken
wc papier bedrukken met vormen en er een slinger van maken
● koekblik of snoeppot bedrukken of versieren

Kamperen in de tuin

Een ander leuk idee waar ik ooit mee ben begonnen is de tent uitslaan in de achtertuin en de kinderen daar te laten kamperen. Dit doe ik ook meteen als test om te zien of de tent nog goed is voor de komende vakantie en dan kunnen de kinderen hier een nachtje in doorbrengen.

Al met al zijn er veel dingen te doen voor kinderen tijdens de vakantie, maar soms kun je uitvinden dat je kinderen heel vindingrijk van zichzelf zijn. Zo kunnen ze best hun eigen weg gaan zonder dat je alles voor ze moet regelen of elke dag alles voor hoeft te kauwen als het maar duidelijk is dat ze niet de hele dag voor de tv, computer of tablet gaan zitten.

Foto hinkelend kind van New Africa via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond