Home » Een kinder kerstdiner; omdat belofte schuld maakt

Een kinder kerstdiner; omdat belofte schuld maakt

Vorig jaar vond Rosalie haar kerstdiner op school echt fantastisch! Ze mochten wel 3 keer naar de grote tafel lopen om te kiezen uit de vele lekkers die meegebracht was. ‘Dat was zo leuk en zo lekker mama’, zei ze steeds. ‘Mag ik ook een kerstdiner bij ons thuis?’ Nou nee. Daar had ik vorig jaar geen zin in. Maar ik heb haar beloofd dat ze voor de volgende kerst wel een kerstdiner mocht.

Lees ook: Wie om een kerstdiner vraagt, krijgt een paasbrunch

Voorbereiden op kinder kerstdiner

Zo gezegd, zo gedaan! Ze heeft gisteren haar kerstdiner gehad. Dit vereiste wel weer de nodige voorbereidingen. Te beginnen met ‘wie ga je uitnodigen’. Aangezien ze kort geleden jarig is geweest, mocht ze van mij niet dezelfde kinderen uitnodigen. Als je dan toch iets extra’s doet, dan graag met kinderen die je minder vaak ziet of zelfs nog niet eerder mee gespeeld hebt. Ze mocht 3 kinderen uitnodigen. Haar zusjes meegerekend, zou ik in totaal 6 kinderen in huis hebben. Goed te doen dacht ik.

Pinterest inspiratie

Wat zouden we gaan doen? Lekker eten natuurlijk. Maar wát gaan we eten? Wat is leuk en lekker voor de kids? Gelukkig is Pinterest my friend. Samen met Rosalie op de bank en scrollen maar. Wel een beetje onhandig hoor want ze vond alles leuk èn schattig èn lekker… Het schoot niet op. Hahaha… Ze weet precies wat de bedoeling is met Pinterest. ‘Mama zullen wij die bewaren’. Inderdaad, gelijk maar een mapje kerst aangemaakt en een aantal dingen bewaard. Zij zag leuke pizzaatjes in de vorm een kerstboom. Ook zag ze ‘kaarsjes’, gemaakt van komkommer, kaas en een zilveruitje. Dat was een goed idee voor het kerstdiner op school. Een toetje hoort er ook bij, maar een goede keuze maken was lastig.

Lees ook: I’m on a mission! Yeah!

Menu voor kerstdiner

Uiteindelijk is dit het menu geworden:
•Pizza’s in de vorm van een kerstboom
•Knakworstjes in bladerdeeg op een stokje
•Kaarsjes: plakjes komkommer (vorm van ster), blokje kaas erop, zilveruitje. Een stokje houd de boel bij elkaar. Op de schaal heb ik ook snoeptomaatjes toegevoegd.
•Sneeuwmannetjes als toetje: 2 soesjes op elkaar, marshmellow met een gezicht erop getekend met decoratie stift en een aardbei als hoedje.

Voor mijn gevoel was het wat karig, maar de kinderen hadden hier genoeg aan. Daar ging het uiteindelijk om.

Het was hun feestje!

Activiteiten tijdens kerstdiner

Hoe het kerstdiner ging? Het was gezellig en de kinderen hebben zich prima vermaakt. Rosalie had 1 meisje en 2 jongens uitgenodigd. Helaas had het meisje niet echt haar dag waardoor ze niet durfde te blijven. Aangezien ze niet eerder bij ons thuis is geweest en ze Rosalie alleen op zwemles zag, was dat wel te begrijpen. Er bleven 5 kinderen over. De kinderen hadden allemaal iets kleins meegenomen voor Rosalie en ze had leuke tasjes met inhoud voor de kinderen. In de tasjes zat een leuke kerstster die geschilderd moest worden. De kinderen zijn als eerste gaan schilderen. Ondertussen konden de pizza’s en de knakworstjes in de oven. Jawel, hier is over nagedacht. Gelukkig vonden ze bijna alles lekker. Bijna hé! Want die zilveruitjes waren niks en die snoeptomaatjes moet je maar net van houden.

Na het eten heeft Rosalie haar Lego Friends opgehaald en zevhebben gezellig kunnen spelen totdat de jongens opgehaald werden. Een geslaagd kerstdiner!

Nieuwe tradities

Ik ben zoekende wat nieuwe tradities betreft. Dit lijkt mij een hele leuke traditie, maar ik weet niet of ik dit jaarlijks zal herhalen. Het is allemaal best druk zo aan het einde van het jaar. Daarbij komt dat Rosalie ook nog jarig is op 22 november. Daarom vind ik het een beetje teveel van het goede. Ik heb mij wel aan de afspraak gehouden. Ze heeft een leuke middag gehad. En daar doe ik het voor!
••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond