Home » “Als je kind naar het kinderdagverblijf gaat” bingo

“Als je kind naar het kinderdagverblijf gaat” bingo

We werken beiden 4 dagen per week. Dat betekent dat we (omstebeurt dat wel) 2 dagen fijn thuis bij elkaar kunnen zijn. Dat houdt natuurlijk automatisch ook in dat de kinderen 3 dagen per week wel elders opvang nodig hebben. Al met al zijn we erg tevreden met hoe wij het geregeld hebben. De jongens gaan naar het kinderdagverblijf en Mila heeft naschoolse opvang. Dikke prima! Ze worden proffessioneel opgevangen, kunnen naar hartelust spelen en leren tussen de bedrijven door onwijs veel. Ook aan knuffels ontbreekt het ze niet. Wij kunnen dan onbezorgd buitenshuis werken. Maar soms, heel soms… is het een BINGO dag/week of maand. Een “als je kind naar het kinderdagverblijf gaat” bingo. Herken jij ook deze punten?

Als je kind naar het kinderdagverblijf gaat dan…

》kun je er donder op zeggen dat je thuis ergens in de kast reservekleren van de opvang hebt liggen die al 3 weken geleden terug gegeven hadden kunnen worden.

》over reservekleren gesproken… die hebben ze natuurlijk aan omdat de eigen kleren vies en nat in hun tasje zitten. Uiteraard besef je je dat steevast pas na een vrije dag of, de horror, na het weekend.

》en nu we het toch over dat tasje hebben. Hoe schattig staat het wel niet als je kleine grote peuter “zelve” zijn tas wil dragen?

》 als je kind naar het kinderdagverblijf gaat, ga je telefoontjes vrezen. Aanschouw een werkende moeder in spagaat: je kindje is ziek en die moet en wil je ophalen punt. Thuis kroelen is dan het beste, maar hoe leg je dat nou uit aan je collega’s? Alweer!

》nog zoiets; de Belastingdienst! Ik ben zo enorm blij met hun bijdrage in de kosten, maar wat een ontzettend log en bureaucratische bedoening daar. Dat is een andere bingo op zich. Een soort vergeet me nietje bingo: Ze houden van me. Ze houden niet van me. Ze houden van me.

》daarentegen heb ik alle lof voor de pedagogisch medewerkers, thuis liefdevol juffies genoemd. En kun je een keer je dankbaarheid omzetten in klinkende munt, moeten ze het doen met een “op het laatste moment” gepinterest werkje. Waar alle liefde in zit, dat wel. En een beetje haast. Dat ook.

》 ook die kleintjes kennen soms haast joh. Dan is het tijd voor de “mama wil nog een afscheidskus, maar krijgt het lekker niet” deksel op je neus omdat al het andere speelgoed lekker ligt te lonken. Of omdat hij liever even knuffelt met de juf of een ander kindje of…

als je kind naar het kinderdagverblijf gaat bingo

Bingo

Helaas, er zijn nog veel meer mogelijkheden om BINGO te scoren. Ik vond het leuk om daar een bingokaart van te maken. Heb je bingo? En wat is jouw prijs? Meestal gaat alles gewoon goed, maar de afgelopen twee weken heb ik de opvang vaker dan me lief is aan de telefoon gehad omdat beide jongens een soort van estafette loop aan het doen zijn. Dan heeft de één koorts en dan wil de ander niets eten. Heel sneu en er lijkt echt iets te heersen. Wonder boven wonder blijven ze er best vrolijk onder. En dat is eigenlijk meteen mijn prijs bij “als je kind naar het kinderdagverblijf gaat” bingo. Vrolijke kindjes in goede handen terwijl ik aan het werk kan zijn. En mooie werkjes natuurlijk.

 

 

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond