Home » Kind bang voor de kapper? Een kapper aan huis is ideaal

Kind bang voor de kapper? Een kapper aan huis is ideaal

Wat als je kinderen het verschrikkelijk vinden om naar de kapper te gaan? Dan ga je zo min mogelijk. Wat zou waarschijnlijk helpen tegen de angst voor de kapper? Vaker naar de kapper gaan! Je begrijpt vast al dat we geen steek verder kwamen in dit zelf gecreëerde vicieuze cirkel. Onze kinderen waren bang voor de kapper, maar uiteindelijk vonden we toch dé oplossing.

In de houdgreep

We wisten inmiddels wat ons te wachten stond, dus vol spanning gingen we naar de kapsalon. Terwijl we toekeken hoe andere kinderen er uitgebreid voor gingen zitten, bereidden we ons voor op de houdgreep die wij moesten toepassen. No way dat ze zelf en alleen op die stoel gingen zitten. Waar ik het ene kindje van ontspanning in slaap zag vallen, viel de mijne een keer van uitputting in slaap. Uitgeput door het gillen en verzetten. Arm kind. Arme wij.

Lees ook: Twee paar luisterende oortjes gezocht

Haartjes groeien

Een paar keer zijn we er geweest en alle keren liep ik met het zweet op mijn rug weer naar buiten. Ze konden na deze bezoekjes er weer even tegenaan dat wel, maar heel lang duurt de euforie helaas nooit. Haartjes groeien en groeien. En groeien. Het was weer tijd voor de beruchte knipbeurt.

Een andere aanpak

Ik was daar klaar mee. Klaar ook om mijn kinderen dit aan te doen. Het was tijd voor een andere aanpak. In een of andere ingeving bedacht ik me dat een thuiskapper misschien wel uitkomst kon bieden. Ik googlede wat en liet de zoektocht weer even voor wat het was. Een paar dagen later liet ik ons kapperdebacle in een gesprek met een pedagogisch medewerkster vallen. Zij kende wel een goede kapper aan huis. Lang verhaal kort: diezelfde avond maakte ik een afspraak voor 2 dagen later.

Lees ook: De 6 leukste Facebookgroepen voor moeders

Kapper aan huis

Ze kwam, zag en overwon. We zeiden meteen dat ze mocht blijven. Maar ja dat is ook zo wat. Dus we maakten er van dat ze mocht terugkomen. In hun eigen omgeving, met de televisie aan en een lieve kapper aan huis die vol geduld alles aan ze uitlegde kwam het helemaal goed.

 

Gaan jouw kinderen graag naar de kapper? 

 

Wil je dit artikel aan andere moeders tippen? Met de afbeelding hieronder deel je het op Pinterest. ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond