Home » Een kijkje in mijn blogkeukentje #4 Eindejaarseditie

Een kijkje in mijn blogkeukentje #4 Eindejaarseditie

eindejaarseditie blogoverzicht

En zo is het jaar alweer bijna om. Het ‘wat gaat het hard’ cliché ga ik vooral niet zeggen. Wel gooi ik er een andere in; een eindejaarseditie blogoverzicht! Wat plaatste ik zoal, wat vonden de lezers leuk? En die lezers, hoeveel zijn het er eigenlijk? Wat staat er op stapel in 2017? Aan de hand van onder andere statistieken neem ik je in vogelvlucht mee in mijn eerste blogjaar.
 

* Is het nou de of het blog? Gelukkig mag beide! Ik hou de blog aan.

 

* GAAF 1: mamaLou blogt kreeg een logo

 

Laat ik bij het begin beginnen

 
In dit geval is dat 10 januari 2016. De dag dat ik mijn eerste vier blogs, of wat daarvoor moest doorgaan, online zette. Als we het toch over clichés hebben… het allereerste blogje ging over mijn voornemen om vaker mijn telefoon aan de kant te zetten. Dat is dus faliekant mislukt. Een blog beginnen en dit als voornemen hebben, rijmde niet helemaal. Ik ging toentertijd voortvarend van start met elke dag een blog. Hier moest ik op een gegeven moment wel op teruggekomen. Ik vind dat ik nu een prettige modus heb gevonden waarin het lukt om stukjes te plaatsen zonder dat mijn gezinsleven daaronder lijdt.
 

* Blogdoelen: betere fotografie | vaker en sneller reageren op reacties

 

* Random fact: Er staan nu 223 blogs online

 

mamaLou blogt in 2017

 
Geen terugblik zonder vooruitkijken. Naast de 2 genoemde blogdoelen wil ik het bloggen in het nieuwe jaar vooral leuk houden. Mezelf geen onmogelijk blogschema opleggen die niet te realiseren is in combinatie met mijn baan en gezin. Het jaar wil ik trouwens wel groots beginnen. Op 10 januari bestaat de blog zogezegd 1 jaar en hier wil ik feestelijk bij stilstaan met een aantal winacties. Één samenwerking is helemaal rond en ik kan bijna niet wachten om deze met jullie te delen. Over winacties gesproken… ik blijf ze een beetje gek vinden. Ik vind het superleuk om te doen en ze worden goed ontvangen, maar het ‘kijk mij eens iets weggeven’ geeft soms een ongemakkelijk gevoel.
 

* GAAf 2: een blog van mij is gepubliceerd in een boek! Binnenkort meer hierover.

 

* Opmerkelijk zoekwoord: terug naar oude hotmail 2016

 
Gender reveal baby nr 3
 

* Op persoonlijk vlak het nieuws van 2016!

 

Blogdilemma’s

 
Maar vervult me ook met trots. Want het is allemaal aan jullie, mijn lezers, te danken dat het überhaupt kan. Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat er mensen zijn die graag mijn stukjes lezen. Wat word ik daar blij van! Daar doe je het dan uiteindelijk toch ook voor. En om mijn ei kwijt te kunnen natuurlijk. Wel vraag ik me continue af hoe ver ik hierin moet gaan. Zonder onpersoonlijk te worden, wil ik toch onze privacy waarborgen. En dan met name die van de kinderen. Er zijn daardoor onderwerpen die ik nooit zal aansnijden. Zeker nu Mila naar school gaat, waak ik hiervoor. Wel vind ik dit enorm lastig. Du zeg nooit nooit eigenlijk, dat blijkt ook wel uit deze recente blog waarin ik toch besloot om mijn onzekerheden te delen als nieuwbakken ouder met een kind op de basisschool. Een ander punt dat steeds heroverwogen wordt, zijn foto’s. In het begin heb ik, in overleg uiteraard, besloten om foto’s te plaatsen. Dit is iets wat ik constant heroverweeg. Al besef ik heel goed dat, zeker online, gedane zaken geen keer nemen.
 

Top 5 meest gelezen blogs:
5 Draagjassen en vesten; het is weer die tijd van het jaar
4 Je ramen versieren voor Sinterklaas met krijtstift
3 Laat de zomer maar komen, ik heb een Tummy Tuck!
2 De Wobbel verleidt hoofd, lijf en hart
1 Wat is dippen? En waarom wordt er zo geheimzinnig over gedaan?

 

Me, myself and I

 
Verreweg de meeste blogs worden ingedeeld in de categorie persoonlijk. De persoonlijkste blog die ik online heb gezet, is die van 5 mei. Een dag waarop we onze vrijheid vieren. Ondanks deze vrijheid leven er nog dagelijks mensen in “gevangenschap”. In mijn blog Gevangen in vrijheid stond ik stil bij huiselijk geweld.

Naast alle persoonlijke verhalen maak ik vaker uitstapjes naar tips en informatie delen van wat ik tegenkom, waar anderen me op wijzen of wat ik lees in ontvangen persberichten. Dit wil ik blijven doen. Al eet ik het zelf niet, nieuws over filet americain, die je als zwangere kan eten moet ik gewoon delen. Ook een blog over de cadeausets van Noppies of het speelgoed van Lidl zijn voorbeelden van nieuws wat ik graag deel. Een goed gebalanceerde blog met persoonlijke verhalen en hier daar een leuk nieuwtje is wat ik voor ogen heb.
 

* Opmerkelijk zoekwoord: Braadpan lidl

 

* Random facts: Ik plaats drie blogs per week en de unieke bezoekers schommelen tussen de 2000 en 2500 per maand

 
eindejaarseditie blogoverzicht
 

Lekker Nederlands

 
Over balansen gesproken. Het is zo lekker om je ongenoegen, verbazing of klaagzang kwijt te kunnen. Wat dat betreft ben ik lekker Hollands. Ondanks de humor die ik zulke blogs probeer mee te geven, wissel ik blogs over mijn Facebook ergernissen, de nieuwe Hotmail en Efteling clichés graag af met blije, neutrale of mama gerelateerde blogs. Een blog over de waarom fase bijvoorbeeld. Neemt overigens niet weg dat de nieuwe Hotmail, die inmiddels niet meer zo nieuw is, echt gewoon drie keer ruk blijft.
 

* Random fact: Wist je dat Benjamin ook een blog voor mij heeft geschreven? Dit was naar aanleiding van een blogidee dat ik had, maar niet heb doorgezet.

 

* Sneak peak: Één van de winacties van het nieuwe jaar heeft te maken met een blog uit de top 5 van mijn meest gelezen blogs!

 

Dankwoord

 

Zoals gewoon bij mij, ben ik lekker van de hak naar de tak gegaan in dit eindejaarsoverzicht. Hopelijk heb je de rode draad meegekregen. Ik vond 2016 een mooi blogjaar. En dat komt mede door jullie lieve lezers!

 

Dank u dank u!

 
 
 
Uitgelichte foto: van 2016 naar 2017 via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Ik hoop ook op de wobbel, weet nog dat ze jou op hun Facebook bedankten 🙂 Jeetje een jaar alweer, leuk! Ik heb nog steeds jouw mailtje in mijn mailbox bewaard waarin je aangaf dat je zelf ook een blog was gestart. En wat ben je al succesvol als ik die cijfertjes zo zie! Hele mooie aantallen, zeker met maar 3 blogs per week. De balans vinden tussen blog en gezin blijft inderdaad lastig. Ik wens je veel blogplezier in 2017 <3

    • Zelfs ik hoop op de Wobbel. 😉 De repost van hun was zo gaaf en een cadeautje op zich!

      Een jaar inderdaad en ik blijf het leuk vinden. Of eigenlijk alleen maar leuker en leuker. Dat mailtje weet ik ook nog goed inderdaad. Naar aanleiding van een rubriek met winacties wat ik wilde starten. Jij bent daar ook mee opgehouden viel me op.

      Uiteraard wens ik jou ook veel blogplezier in 2017!

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond