Home » Een kijkje in mijn blogkeukentje #3 Rust, Regelmaat en Columns

Een kijkje in mijn blogkeukentje #3 Rust, Regelmaat en Columns

Terwijl ik nog flink aan het nazomeren was deed de herfst afgelopen week dan toch echt zijn intrede. Regen. Met bakken uit de lucht! Heel erg is dat eigenlijk helemaal niet. De herfst heeft ook veel voordelen. Naast dat elk seizoen zijn eigen charmes heeft, is de herfst een fijne aanloop naar de gezellige feestdagen. In deze blog ga ik je mee terug nemen naar september, misschien nog wel verder terug en ook een beetje vooruitblikken.
 
mushrooms-454172_640
 

Rust en Regelmaat

September heeft voor mij vooral in het teken gestaan van rust en regelmaat vinden in het bloggen. In de zomermaanden juli en augustus plaatste ik wanneer dat maar uitkwam een berichtje. Soms was dat één keer per week en soms twee keer, op willekeurige dagen. Dit heeft mij heel goed gedaan, de bezoekersaantallen wat minder.  Dat is jammer, maar de rust die dit bracht wil ik vasthouden, maar daarbij wel de regelmaat weer terugvinden. Terug naar vijf berichten per week zal ik niet snel gaan, de frequentie van nu is voor mij prima vol te houden. Op dinsdag kun je een draagdinsdag blog verwachten en daarnaast plaats ik ook op donderdag een blog. De zaterdag is hierbij optioneel. Als het lukt, lukt het, zo niet, dan niet!
 

Feest

De afgelopen week heb je er natuurlijk veel over gelezen, Bas is 1 jaar! Dit heb ik feestelijk gevierd met een heuse winweek. Nou ja week, het waren vier acties, maar voor mij een meer dan gemiddeld blogweek. Stuk voor stuk ontzettend leuk vond ik. Van deze vier acties waren er twee gesponsord door sponsoren die mij benaderd hebben. Wat een ontzettende blog ego boost geeft dat.

De overige twee worden gesponsord door mijzelf (niet tegen de husband zeggen hoor). Bloggen is leuk, geeft mij voldoening en het is een super leuke hobby! Een hobby die mij ook veel gebracht heeft. Al ga ik niet overal heen en zeg ik overal ja op, de mogelijkheden om naar events te gaan en leuke dingen te reviewen nemen toe. Daarnaast zie je weleens reclame op de blog, ook dit levert een, weliswaar klein, bedragje op. Dit heb ik allemaal te danken aan jou, lieve lezer. Door af en toe iets te organiseren wat door mij geïnitieerd is, wil ik iets terugdoen.

Hieronder nog een opsomming van alle acties. Doe je nog snel mee als je dat nog niet hebt gedaan?

Als eerste winactie kon je kans maken op een Tummytuck. Wist je dat mijn review van de Tummytuck in de top 3 best gelezen blogs ooit staat?! Des te leuker dan de samenwerking met Miss Catie. Doe jij al mee?

Online shoppen; voor een immer druk druk drukke werkende moeder als ik, dat ook een tikkie lui is, een uitkomst. Heel fijn dat ik dan in samenwerking met Sans Online een waardebon mag verloten. In deze blog laat ik allemaal zien wat je voor die bon allemaal zou kunnen kopen.
 
20161002_091512
 
Winactie nummer drie is niet van mijn hand, maar een gastblog geweest van Serita. Zij heeft een leuke en informatieve blog geschreven over voorlezen aan baby’s. Hier heb ik een winactie aan gekoppeld waarmee je een voelboekje van Rupsje Nooitgenoeg kunt winnen.

Tot slot kon je een verjaardagskroontje van krijtstof winnen. Met een krijtstift kun je elk jaar de leeftijd erop krijten. Ook grote zus maakte een kleine tekening er op voor de jarige. Ik ben er helemaal blij mee, de kleine man iets minder. Het kroontje heeft welgeteld 5 seconden op zijn hoofd gezeten. Volgend jaar een nieuwe poging!
 
photo-collage-maker_l1utz1
 

Komende week

En het feest duurt voort. Zij het zonder cadeautjes en winacties. Het is deze week, hou je vast: Nationale Borstvoedingsweek (3 t/m 9 oktober) Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) én International babywearing week (5 t/m 10 oktober). Allemaal onderwerpen die dicht bij me staan. Daar ga je dus meer van zien en lezen deze week. En een foto waarbij ik Bas in de doek borstvoeding geef, terwijl ik een boek aan Mila aan het voorlezen ben zal ik je echt wel besparen.
 

Blogs, blogs en nog meer blogs

Tot slot wil ik nog een aantal blogs met je delen. Blogs van mij waar ik erg blij mee ben, maar ook een blog van een collega.

Ik heb gemerkt dat columns mij goed liggen. Ik vind het leuk om ze te schrijven, het gaat vanzelf en ik hou wel van een soort van clou/grapje aan het eind. Wat dat betreft zal ik nooit een succesvolle blogger worden. Een belangrijke regel is dacht ik namelijk: zet het belangrijkste bovenaan. Gaat bij mij nooit gebeuren, waarom zou je anders een hele blog lezen als je het belangrijkste of leukste al gehad hebt? Ik dook mijn archief in en vind het leuk om nog eens vijf van deze columns in het zonnetje te zetten.

Top 5 columns

Ik ben zo iemand die lacht om zijn eigen grappen, sorry. Ik moet dan ook steeds lachen om deze blog over de nieuwe Hotmail. Ik heb een hoop ergernis figuurlijk van me afgeschreven en heb de situatie inmiddels geaccepteerd.

Ik was naar de kapper geweest en de boel kort laten knippen. Dat ik hier een blog over wilde schrijven stond meteen vast, de titel ook, de invulling nog niet. Tot Benjamin een bbq hield voor zijn sectiecollega’s een paar dagen later. De gebeurtenis is dan ook waargebeurd en deze column schreef zichzelf. 

Schoonmaken, ik beleef daar totaal geen plezier aan. Wel aan een schoon huis natuurlijk. In ieder geval is het hier vaak rommeliger dan ik graag zou willen. We verwachtten visite en in deze blog beschreef ik mijn ochtend voorafgaand aan het bezoek. Herkenbaar?

Talent; je hebt het of je hebt het niet. Talent is wat dat betreft net een bochel; aldus Martijn Krabbé. Bij een rondje zappen bleef ik hangen bij Idols en lachte me, af en toe met plaatsvervangende schaamte, rot.

Ook deze blog schreef zich als vanzelf. Tijdens onze citytrip naar Barcelona moest ik vaak kolven. Tijdens een ochtendsessie kwam deze, ietwat cryptische column, uit mijn tenen.

Deze, voor mijn doen, ellenlange blog vol met linkjes (wel leuke, dat beloof ik) sluit ik af met nog één linkje. Een link naar een blog van een collega blogger. Jodi van Liefthuis is op vakantie geweest naar Amerika en heeft daar leuke reisverslagen over geschreven. Tot dusver niets bijzonders. Wat ze nu doet heb ik echter niet eerder gezien en daardoor was ik aangenaam verrast. Haar blog over de realiteit achter haar vakantiefoto’s moet je echt even lezen!
 
 
 

Wat vind jij het leukste om te lezen op mijn blog? En als je een blogger bent, wat voor soort artikelen schrijf je het liefst?


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond