Niet heel lang geleden deed ik in een artikel wat feitjes uit de doeken over Olvarit babyvoeding. Deze leuke wetenswaardigheden ben ik te weten gekomen door letterlijk de boer op te gaan. Van boon tot pot; ik was na deze middag een heleboel wijzer. Zin in een kijkje achter de (bloggers)schermen? Benieuwd hoe dat artikel tot stand is gekomen? Ik neem je graag mee naar die bewuste middag.

Op uitnodiging van Olvarit tufte ik richting België. Nou ja… dat wil zeggen dat ik met Ashley mee mocht rijden. Met Mirjam en Annelies er nog bij op de achterbank was het onderweg al een gezellige boel.

Lees hier deel 1: Van boon tot pot; dit wist je nog niet van een potje Olvarit babyvoeding

Ontvangst

We werden ontvangen bij een alleraardigst hostellerie. Wat een plaatje! Er werd meteen al druk gefotografeerd. Zo gaat dat als je bloggers over de vloer hebt. Na een welkomstpraatje mochten we binnen iets te eten halen om dat buiten aan de mooi gedekte tafels op te eten. Het eten werd door niemand minder dan tvkok Casper Bürgi bereid. Wat een aimabele man. Voor eventjes had hij mij helemaal in zijn broekzak zitten.

Eten met een twist

Centraal deze middag stond de erwt. Terwijl ik met smaak mijn broodje met gegrilde groente en pesto op zat te eten, was ik hardop aan het gissen over een eventuele twist van deze middag. Op de tafels stonden potjes met babyvoeding dus natuurlijk moest ik meteen denken aan babyshower achtige taferelen.

Groot was mijn verbazing toen de chef onthulde dat alles wat we op dat moment aan het eten waren met Olvarit babyvoeding was bereid. Benieuwd naar wat ik heb gegeten? Dit zijn de recepten:

Broodje doperwten humus, gegrilde groenten, geraspte wortel en walnoten

Doperwtenhummus voor 6 personen:

  • 250 gr verse doperwten kort geblancheerd in zout water (hiervoor kunnen we een potje doperwten gebruiken, of verse doperwtjes)
  • 1/2tl ras al hanoutkruiden
  • 1/2 tl paprika poeder
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel tahini
  • Beetje olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 3x aubergine verse, 3x courgette vers, 2x potje paprika (gegrild uit een potje)

Werkwijze:

Gril de courgette en paprika in een grillpan. Rasp de wortel fijn. Mix de overige ingrediënten en pureer ze met een staafmixer tot een gladde humus. Smeer de humus op het broodje, leg hier wat gegrilde groente op en versier het met wat geraspte wortel en walnoten.

Doperwtjes soep met gerookte paling en kerrieroom

Doperwtensoep Voor 4 personen:

  • 1 liter groenten bouillon (mag van blokjes)
  • 350 gram doperwten (hiervoor kunnen we een potje doperwten gebruiken of verse doperwtjes)
  • 1teentje knoflook gehakt
  • 3 dl kookroom
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 dl slagroom
  • Snuf kerrie
  • Wat grof gehakte peterselie
  • 100 gram paling in sliertjes gesneden

Werkwijze:

Breng de bouillon aan de kook en laat zachtjes koken. Voeg dan het uitje de knoflook en de doperwten toe en laat zachtjes 10 minuten koken. Voeg de kookroomtoe en mix met een staaf mixer heel fijn. Haal door een bolzeef. Sla de slagroom  lobbig en roer de kerrie hierdoorheen. Verdeel de paling over de soep kommen, schep daarop de soep en schep daarop een lepeltje room. Maak af met gehakte peterselie en naar wens croutons

En heerlijk dat het was!

Samen de boer op

Na het eten was het tijd om de velden op te gaan. Hiervoor moesten we nog een klein stukje rijden. Deze middag waren een stuk of 15 bloggers aanwezig. Het is opmerkelijk hoe snel je contact kan maken met mensen die je nooit eerder of alleen online hebt ontmoet. Heel fijn!

Op het veld kregen we veel informatie te horen over het proces dat een erwt aflegt vanaf het veld tot in het potje. Om de kwaliteit te waarborgen mag dit proces maximaal twee duren. De beste man kreeg de lachers op zijn hand toen hij het had over de speady peas. Met een mand vol zelf geplukte erwten keerden we terug naar hostellerie Aulnenhof.

Workshop Caspar Bürgi

Daar wachtte Casper Bürgi ons weer op voor een workshop. Geen straf. Hij gaf leuke tips die je niet meteen zou verwachten. Combineren was zijn toverwoord. Met combineren bedoelde hij bijvoorbeeld de combi van een potje Olvarit met verse specerijen. Aan een fruitpotje appel kun je best een snufje kaneel toevoegen. En zoals je uit de recepten begreep, kun je met een potje ook een lekkere maaltijd maken. Je kunt ook verschillende potjes bij elkaar voegen. Als je kind bijvoorbeeld het ene niet lekker vind dan kun je dat toevoegen aan iets wat hij wel lekker vindt. Als je speelt met de verhoudingen (steeds meer van dat wat niet wordt gelust en minder van het andere) zou het best zo eens kunnen zijn dat de smaak daarna wel wordt geaccepteerd.

Het belang van je eten stomen is ook helder overgekomen. Zo helder dat in ons nieuwe keuken absoluut een stoomoven komt ipv een combimagnetron. Ter plekke heeft hij voor ons allemaal (met de door ons geplukte erwten) een potje erwten gemaakt, maar dan uiteraard met een twist. Je bent kok of niet natuurlijk. Dus naast gestoomde aardappelen en erwten gingen er nog avocado en munt in. Het geheel werd in een glazen potje geweckt. Eigenlijk precies zoals dat met de babyvoeding ook gaat. Alleen ons potje ging 24 uur mee en een potje babyvoeding minstens 2 jaar.

Als je in zo’n mooie omgeving bent, nodigt dat natuurlijk uit om foto’s te maken. En passant maakte Jamie nog leuke foto’s van mij. Zó leuk, dat ik eindelijk mijn profielfoto heb ingeruild voor een iets actueler versie.

Met een toffe goodiebag tuften we hierna weer huiswaarts.





••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 



2 Comments

  1. Wat een leuk event, gaaf dat ze in alle gerechten met Olvarit hebben gewerkt, dat verwacht je inderdaad niet.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
%d bloggers liken dit: