Home » Keuzehulp kerstbomen

Keuzehulp kerstbomen

Maar hoe kies je nou je kerstboom? Welke verschillende opties zijn er? En wat zijn de voor en nadelen. Je leest het in ons blog.

Wist jij dat een kerstboom vroeger met noten en appels versierd werd? Gelukkig kunnen we tegenwoordig hele leuke kerstversieringen voor in de boom vinden, zo kun je je appels in de fruitschaal laten liggen. Maar waarom zetten we eigenlijk elk jaar een kerstboom in de kamer? Die traditie gaat al jaren terug en de kerstboom zoals we hem tegenwoordig in de kamer zetten komt bij de Germanen vandaan. Zij plaatsten een kerstboom om het midwinterfeest te vieren. Maar hoe kies je nou je kerstboom? Welke verschillende opties zijn er? En wat zijn de voor en nadelen. Je leest het in ons blog.

Een echte kerstboom of kunstkerstboom?

Dat hangt helemaal af van de keuze kerstboom en het tijdstip van plaatsen. Een echte kerstboom zou je in november al op kunnen zetten, echter is de kans vrij klein dat deze met de kerstdagen nog naalden heeft. Een kunstkerstboom behoudt dezelfde vorm en zal maar weinig naalden verliezen. Het is zelfs mogelijk om deze het hele jaar te laten staan.

Waarom een echte kerstboom

Een echte kerstboom zorgt voor een knus gevoel en de geur van dennennaalden past perfect bij de kerstdagen. Echte gezaagde kerstbomen worden zo laat mogelijk naar 1 december gekapt, zodat de boom tijdens de feestdagen nog vol in de naalden zit. Een echte kerstboom die lang zijn naalden vasthoudt is de bekende nordmann spar. Een andere populaire soort is de zilverspar. Het fijne aan deze beide bomen is dat de naalden niet prikken, dit maakt ze ook nog eens kindvriendelijk!

Waarom een kunstkerstboom?

Wanneer je een kunstkerstboom kiest ben je verzekerd van een boom die zeker jarenlang mooi blijft. Het uitvouwen van de takjes kost wel even wat extra tijd, maar dan heb je ook zeker wat. Kunstkerstbomen zijn over het algemeen verkrijgbaar in PE, PVC en besneeuwde varianten. Wil je graag een mooie volle kunstkerstboom, kies dan voor een boom met veel takjes, ook wel tips genoemd. 

Naast de kunstkerstboom en echte boom is er ook de keuze voor een echte trendy houten kerstboom. Een houten kerstboom is de kersttrend en geeft een warme uitstraling tijdens de feestdagen. Zo is er een houten kerstboom voor ieder interieur. 

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Bepaal wat ons betreft zelf wanneer je de kerstboom in de kamer zet. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die de kerstboom eerder opzetten vaak gelukkiger zijn. Met kerst draait alles om tradities? Veel gezinnen hebben daarom ook hun eigen tradities wat betreft het opzetten van de kerstboom. In deze donkere dagen zijn we vaak toe aan lichtpuntjes en zetten we onze kerstboom massaal op in november. 

Voor kerstbomen ga je naar Gadero, groot assortiment uit voorraad leverbaar!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond