Home » Keuken verbouwen? 4 tips voor het verbouwen van je keuken

Keuken verbouwen? 4 tips voor het verbouwen van je keuken

Ben je toe aan een keukenverbouwing? Lees deze tips!

Ben je toe aan een keukenverbouwing? Lees deze tips!
Een paar jaar geleden gingen wij ervoor: een keukenverbouwing. De oude keuken was ook echt wel aan vervanging toe, dus lang twijfelen was niet nodig. Vooraf dacht ik: dat doen we wel even! Maar dat bleek toch wel een beetje tegen te vallen! Daarom wil ik graag mijn tips met je delen, zodat jij je beter kunt voorbereiden op het verbouwen van je keuken!

Keukenverbouwing tips

Tip 1: maak een moodboard voor je ideale keuken

Zorg vooraf dat je weet wat je wil. Gebruik tijdschriften of het internet: wat jij het fijnste vindt. Zelf maakte ik gebruik van Pinterest. Pinterest staat bomvol inspiratie en je kunt er heel gemakkelijk een bord maken waar je al jouw favoriete keuken-plaatjes op bewaart. Je kunt het bord ook gewoon privé maken, als je het niet fijn vindt dat andere mensen met je mee kunnen kijken wat je allemaal opslaat.
Door een moodboard te maken, krijg je voor jezelf helder welke stijl je mooi vindt én ook niet geheel onbelangrijk: kun je met gemak met je partner bekijken wat jij mooi vindt en of dit aansluit bij wat hij mooi vindt.
Leuke uitdaging: maak beide, zonder bij elkaar te spieken, een moodboard en vergelijk deze als je klaar bent met elkaar. Hopelijk komt het een beetje overeen! 😉

Tip 2: De financiering van de keukenverbouwing

Zodra je helder hebt welke stijl jullie willen, kun je gaan kijken naar de kosten. Die zijn met name afhankelijk van het soort materiaal waar je je keuken van wil laten maken en van de apparatuur die je in je keuken wil hebben. Een aantal standaard apparaten zijn natuurlijk de vaatwasser, een oven en een koelkast, maar er is zoveel meer mogelijk. Denk aan een koffiemachine in je keuken ingebouwd of de afzuigkap in het fornuis ingebouwd. Waar jullie voor kiezen is natuurlijk helemaal afhankelijk van de kosten die je er voor over hebt. Uiteraard kun je samen ook de mogelijkheden rondom een persoonlijke lening bespreken. Het is belangrijk om je goed in te lezen in de voorwaarden en uiteindelijk kies je samen. Gaan jullie geld lenen voor verbouwing, overleg dan goed om welk bedrag het gaat en bedenk vooraf hoe je het aflossen van de lening gaat regelen.

Tip 3: De planning van de keukenverbouwing

Zodra je weet wat je wil én weet hoeveel geld je er voor uit wil trekken, is het tijd voor het maken van een planning. Bij een keukenverbouwing komt veel kijken, denk alleen maar aan het aantal vakmannen dat nodig is. Een loodgieter, elektricien, een keukenleverancier en uiteraard de monteur.
Belangrijk als het gaat om de planning: plan niet te strak. Vertraging heb je met zoveel verschillende vakmannen bijna altijd, dus probeer overal een dag tussen de plannen zodat je wat speling hebt. Geloof me, dat bespaart je een hoop stress.

Tip 4: Wees niet te streng voor jezelf

Als het eenmaal zover is en de keukenverbouwing is gestart, probeer dan ook los te laten. Het is niet erg dat je deze week/weken (afhankelijk van de grootte van de verbouwing) wat vaker ongezond eet. Een pizza hier en een magnetronmenu daar: het is oké!
Ook handig: probeer vooraf te regelen dat je bij familie of vrienden een paar keer aan kunt schuiven.

Hopelijk heb ik je met deze tips een beetje voorbereid op de komende keukenverbouwing. Heb je zelf nog tips? Deel ze dan hieronder in de reacties!


Uitgelichte foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond