Home » Kerstshow bij tuincentra; ik hou ervan

Kerstshow bij tuincentra; ik hou ervan

Ik heb kerst altijd heerlijk gevonden. Al die lichtjes, de kerstbomen, cadeautjes, lekker eten en samen zijn. Ik kan er zo van genieten. Waar ik ook altijd naar uitkijk zijn de kerstshows in de tuincentra bij mij in de buurt. Zodra ik hoor dat ze het weer hebben gebouwd, moet ik gaan!

Een heel dorp

Er worden hele dorpen uit de grond gestampt. kerstdorpen, winterdorpen, dorpen met allemaal treinen. Die kleine huisjes vind ik fantastisch. Lekker ouderwets en vaak ligt er sneeuw op de daken. Als je goed kijkt zie je dat er door die dorpen wegen lopen, wandelpaadjes, sloten, bruggetjes en treinsporen. Aan alles is gedacht.

Zo zijn er ook dorpen waar ze een heel skioord bij hebben gebouwd. Dorpen met vliegtuigen en de kerstman die eroverheen vliegen. En er zijn dorpen met bergen waar de trein doorheen gaat. Ook staat er in zo’n dorp vaak een groet kerstboom, oliebollenkraampje en een draaimolen. Elk jaar ontdekken we een nieuw huisje of een nieuwe attractie. Samen met mijn kinderen kunnen we er echt uren naar kijken. En het gave is…. elk jaar bouwen ze iets anders!

Een echt treintje

Bij ons tuincentrum hebben ze een echt treintje waar de kinderen in kunnen. Mijn kinderen vinden dat helemaal fantastisch en kunnen daar uren in blijven. Ik snap er niks van, want ze rijden steeds hetzelfde rondje. Maar blijkbaar vinden zij dat niet erg, want elk jaar willen ze er weer in. En andere kinderen ook, want als je pech hebt sta je in de rij!

Ingerichte kamers

De tuincentra bij ons in de buurt hebben, als je klaar bent bij de kerstdorpjes, ook kamers die helemaal ingericht zijn. Super fijn om daar ideeën in op te doen voor thuis. Mooie woonkamers, zithoekjes…. Ik zou willen dat het er bij mij zo uit zou zien! Vazen gevuld met ballen, een kerstboom met de mooiste ballen, kerststukjes met een mooie kaars. Er staat echt van alles.Ik kan er zo van genieten!

Fotohoekjes

Vaak hebben ze ook plekken waar je mooie foto’s kan maken. Dit keer staat er een mooie arrenslee waar je in kan zitten. Vorig jaar was er een trein met daarvoor ijs en sneeuw en er staan altijd wel sneeuwdieren waar je bij kan staan of zitten. Elk tuincentra zorgt voor een mooi hoekje waar je jouw foto kan maken. Sommige houden een heuse wedstrijd! Nog een mooie foto nodig? Ik zou naar een tuincentrum gaan!

Mijn opa

Deze man was geweldig in het bouwen van kerstdorpen. Weken van tevoren haalde hij alles van boven en begon aan zijn project. Twee hoeken in de woonkamer werden ervoor gebruikt. En elk jaar werd zijn verzameling groter en groter. Er kwam een echte skihelling met lift! Een grote kerstboom met koor en natuurlijk een treinbaan met berg! Elk jaar zag het er weer anders uit. Als hij nog jong was geweest, had hij zeker meegeholpen met de opbouw van de kerstshows!

Heb jij in jouw buurt ook een mooie show? Ga je er graag heen? En wat vind jij dan het allerleukste? Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond