Home » Kamperen in Brabant bij de Achterste Hoef

Kamperen in Brabant bij de Achterste Hoef

kabelbaan

We zijn op uitnodiging een weekendje gaan kamperen in Brabant en ik kan wel zeggen dat het een groot succes was. Als je kinderen daags en inmiddels zelfs weken nadien het nog ergens over hebben, dan weet je dat het indruk heeft gemaakt. In dit artikel vertel ik graag waarom ons verblijf bij Recreatiepark De Achterste Hoef zo goed bevallen is.

Vijfsterren camping in Brabant

De Achterste Hoef is een vijfsterren camping in Brabant en ligt in Bladel. Een mooie en bosrijke omgeving wat je zeker terugziet op het kampeerterrein. Het park biedt plek aan een paar honderd kampeerders en is hiermee groot te noemen. De faciliteiten, waar ik zo dieper op in ga, zijn ook erg uitgebreid. Iets wat je ook van een vijfsterren camping mag verwachten vind ik.

Faciliteiten

Zoals gezegd zijn er voldoende faciliteiten. Van gratis WIFI tot speelplekken voor de kleintjes. Het zijn er teveel om ze allemaal te benoemen, maar ik licht hieronder graag uit waar we het meest gebruik van hebben gemaakt.

Speelplekken

De Achterste Hoef heeft binnen en buiten speelplezier. De buitenspeeltuin is voorzien van het nodige klim en klauter toestellen en heeft daarnaast ook een grote airtrampoline. Iets wat alle drie mijn kinderen enorm konden waarderen. Ook heel fijn is dat elk veldje iets van speeltuigen heeft zoals een zandbak, een tafeltennis tafel en een glijbaan.

Op de camping is er ook een sportveldje met pannakooi, klimboom, een multi court en een kabelbaan. Van dat laatste konden ze geen genoeg krijgen.

Tref je het niet met het weer, dan kun je je toevlucht zoeken tot de ballenbak. Binnen en dus droog, maar redelijk beperkt qua ruimte. Iets waar de kinderen overigens geen last van hebben. Die waren te blij. 😉

Zwemmen op de camping

Een enorme verrassing vonden wij het zwemmeertje. Toen wij er waren was het regenachtig, maar zelfs toen was het genieten: Het uitzicht, spelen in het zand of gewoon een rondje lopen. Wil je ook kamperen in Brabant, maar ben je gesteld op je privacy? Er zijn luxe kampeerplekken om het meertje heen. Die hebben eigen sanitair. Ideaal!

Naast het meertje is er ook een binnen- en buitenzwembad aanwezig. We hebben binnen gezwommen en dat was erg fijn. Wel is het klein en zijn er geen glijbanen en dergelijke. Naar mijn mening ook fijn, maar dat is relatief natuurlijk. Wat heel tof is, is dat je ook kunt duiken tijdens je vakantie. De activiteiten worden zowel in het zwembad als buiten in de plas gegeven.

Eten en drinken

De Achterste Hoef heeft niet alleen een campingwinkeltje, maar ook een snackbar en restaurant. Iets waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Het winkeltje voor verse croissants en broodjes, de snackbar voor een snelle friethap en het restaurant voor een maaltijd dichtbij. Het was allemaal goed en lekker!

Midgetgof baan

Wat ook heel erg leuk was om te doen, was de midgetgolf baan. Bij de receptie kon je alles ophalen wat je nodig had en de baan op die zich tegenover de receptie bevond. Een hele mooie baan trouwens, met veel bloemen en leuke details. De Man en Mila speelden een serieus potje en ik hobbelde achter de jongens aan die maar wat deden. We hadden allemaal, op onze eigen manier en niveau, lol.

Het sanitair van De Achterste Hoef

Als je gaat kamperen, is het sanitair echt een dingetje. Niemand wordt vrolijk van vieze wc’s en te krappe douches. Naast dat het sanitairblok snel te bereiken was, zag het er ook heel verzorgd uit. Het werd duidelijk goed bijgehouden. De wc’s waren schoon en de douches ook. Er waren ruime familiedouches en zelfs aparte babybadjes. Dik in orde dus!

Wat te doen in de omgeving?

Op de camping kun je je prima vermaken, maar ook in de omgeving is er veel te doen. Denk aan een fiets- of wandeltocht. Ga je liever naar een pretpark? In een klein half uurtje ben je bij Beekse Bergen en in 40 minuten bij De Efteling.

Museum Bevrijdende Vleugels

Wij maakten een uitstapje naar Museum Bevrijdende Vleugels in Best. Dit museum vertelt het verhaal van de bezetting, de onderdrukking en uiteindelijk de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Speciale aandacht is er voor Operatie Market Garden. De operatie die leidde tot de bevrijding van Zuid-Nederland. Leuk detail: Het museum is gevestigd op het gebied waar de luchtlandingen plaatsvonden. De Man en ik vonden het mega interessant en de jongens ook. Dit kwam natuurlijk door de collectie vliegtuigen en tanks die er te zien zijn. Mila die al kan lezen, vond de verhalen iets te heftig. Dat zal ongetwijfeld ook met haar gevoelige aard te maken hebben.

Brasserie ’t Boshuys

Het terrein waar het musem staat, is nu een bruisend gebied geworden waar niet alleen het museum gevestigd is, maar onder andere ook een escaperoom, een brouwerij en een brasserie. Na ons bezoek aan het museum gingen we voor taart en koffie naar de brasserie; ’t Boshuys. Terwijl wij hiervan en van het groene uitzicht genoten, leefden de kinderen zich uit in het grote speeltuin voor het terras. Ideaal! Hier start trouwens ook een kabouterpad.

Lees ook: Review Speelboerderij De Vossenberg

Kamperen in Brabant

Kamperen in Brabant is ons heel goed bevallen. De natuur, de mooie camping en alle vriendelijke mede kampeerders hebben ons weekendje weg tot een groot succes gemaakt. En voor herhaling vatbaar!


Lees ook: zomerkamp••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond