Home » Budget uitstapje: Combineer een kabouterpad met een picknick! #MC2017

Budget uitstapje: Combineer een kabouterpad met een picknick! #MC2017

Dankzij een Mama Challenge blog van Ramona heb ik mijn verjaardag tussen de kabouters gevierd. Wij hebben namelijk een kabouterpad gelopen en wat was het leuheuk! Het was niet duur, het weer werkte mee, het was buiten en we waren samen. Top! Wil je er een budget dagje uit van maken? Combineer dan een kabouterpad met een picknick.

Knapzak

Voor beide kinderen hebben we €5,00 betaald. Ik vind het niet duur, maar dat is relatief natuurlijk. Voor dit geld ontvang je een “knapzak” gevuld met een pakje Wicky, een plak Peijnenburg ontbijtkoek, een rode puntmuts en een kabouterpin. En ik kan me voorstellen dat je hiermee ook het Staatsbosbeheer, die verantwoordelijk is voor de paden, steunt. Ook kregen we een begeleiderstas mee. Hierin zat een boek met opdrachten (Let op: sommige vragen verschillen per seizoen), schmink, scharen, loep en nog meer gerei wat je tijdens de opdrachten moest gebruiken. Alle tassen moesten weer ingeleverd worden, de inhoud van de knapzakken mochten we uiteraard wel houden. De tassen konden we halen en brengen bij het restaurant van een nabij gelegen golfbaan.

Het kabouterpad

We liepen het kabouterpad van Bentwoud. Hij is 1,2 kilometer lang en voer door een dicht stukje bos. Een heel mooi stukje natuur en het was prima vol te houden voor zowel Bas als Mila. De weg werd gewezen door kabouters en bij sommige kabouters kon er een opdracht uitgevoerd worden. De opdrachten waren voornamelijk voor Mila leuk. Bas haalde zijn lol uit het vinden van het volgende kabouterpaal. Kijk, mama kijk! De opdrachten varieerden van het raden van dierengeluiden, spulletjes uit het bos verzamelen en zingen. Uiteraard werd er voor Lang zal ze leven gekozen en ben ik in het bos luidkeels toegezongen door mijn gezin. Mooi!

Picknick

Halverwege het pad hebben we een zitplekje opgezocht voor een kleine pauze. De kinderen vielen aan op de inhoud van hun tasjes en wij hadden meegebrachte boterhammen. Als ik dit had geweten had ik er meer van gemaakt en allerlei andere dingen meegenomen voor een heuse picknick. Toch was het zo al enorm genieten. Mijn tip is dan ook om een tas met lekkers naar smaak in te pakken en een geschikt plekje op te zoeken.

Op zoek naar inspiratie voor goedkope uitjes? Een kabouterpad lopen is een aanrader. Het pad dat wij gelopen hebben is alleen niet geschikt voor een kinderwagen/buggy. Overweeg een draagdoek of draagzak voor de allerkleinsten. Kan je kindje lopen? Helemaal leuk! Het pad is 1,2 kilometer lang en daardoor goed vol te houden.

Meer lezen?

Fleur ging de uitdaging voor een gezonde en gratis picknick aan. Ook Mirjam spreidde een kleedje uit. Wat voor lekkers ze meenam kun je in het artikel lezen. Ilse tot slot vulde de opdracht wel heel creatief in. Ze picknickten namelijk op een hotel kamer.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Wat leuk! Wij zijn vorige week met de kinderen naar Kabouterland in Exloo geweest voor de verjaardag van de tweeling. Ook erg leuk. Als jullie in het Noorden zijn dan is dat misschien een idee.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond