Home » Ben ik de enige die K3 soft erotisch vind?

Ben ik de enige die K3 soft erotisch vind?

dansend kindje | Is K3 soft erotisch?

Een doorsnee woensdagmiddag… De televisie staat aan en de kinderen schieten in standje zombie of standje duracell konijn. Klinkt dat bekend tot dusver? Dat laatste gebeurt als ze bijvoorbeeld liedjes kunnen zingen en dansjes of oefeningen kunnen doen. Daar zijn ze namelijk gek op en ik juich dit alleen maar toe. Want ik kan er wel schijnheilig over doen, maar mijn kinderen kijken echt meer dan een half uur televisie als hij aan gaat. Als ze de helft van die kijktijd niet passief zitten te staren, voel ik me al een iets betere slechte moeder.
 
dansend kindje | Is K3 soft erotisch?
 
Regelmatig komen de zorgvuldig bij elkaar gecaste dames van K3 voorbij dartelen. Dat dartelen gebeurt in weinig verhullende kleding. Seksualisering is natuurlijk van alle tijden. Seks verkoopt, daar kunnen we niet omheen. En dat is ook niet erg. In principe dan! Tot het mijn dochter van vier jaar raakt. Dan ga ik toch lichtjes steigeren hoor. Waarom steigeren en niet bokken? Het gaat hier wel om K3, de drie schattige meisjes. De kans dat ik van een mug een olifant maak ligt immer op de loer, maar ik zal toch niet de enige zijn die K3 soft erotisch vind?
 

fragment Heyah Mama

 
Hittegolf in de stad
Jongens en meisjes dansen door de straten
Lekker uitgelaten
Ik wil jou
Jij wil mij
Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden
Jij mag me verslinden

Doe het heel zachtjes
Geen kreetjes en geen lachjes
Heel zachtjes
Het wordt een leuke zomer
Lieve mooie dromer

 

Dubieuze teksten en niets verhullende korte broekjes

 
Sommige teksten zijn ronduit dubieus te noemen, maar nu val ik af en toe echt bijna van mijn stoel. Niet omdat ik er niet meer op pas, maar van verbazing. Opwarmen met Hanne of een lekkere work out met Klaasje werkt als suiker hier. Op een positieve manier, dat wel. Niets maakt haar gelukkiger dan dansen op het moment. Ze springt op, stroopt hetgeen op wat ze aan heeft, draait het puntje van haar shirt in een knotje en propt het vakkundig weg. Dag lieve kleuter. Hallo crop top! Halfbloot grondoefeningen doen? Waarom niet. In een niets verhullend kort broekje rekken en strekken als de pannen van de daken vriezen? Moet kunnen kennelijk. Het is gewoon soft erotiek wat van je scherm spat soms. Zo ingetogen als Nienke van Zappelin Go is weer het andere uiterste, maar die brengt in mijn ogen wel het balans waar deze op het moment zoek is. Moet ze trouwens wel stoppen met ome Cor zeggen tegen Cor Bakker. Ook een beetje fout.
 

fragment Heyah Mama

 
Hittegolf in m’n hart
Laat mij vanavond naar je kamer komen
In duizend hete dromen
Ik wil jou
Jij wil mij
Slaap nu maar zacht
En laat je ramen open
Ik kom er aangeslopen

Doe het heel zachtjes
Geen kreetjes en geen lachjes
Heel zachtjes
Het wordt een leuke zomer
Lieve mooie dromer

 
Lees ook: Waarom moeilijk doen als het moeilijker kan?
 

Een uitbundig slaapfeestje

 
Uiteraard is het niet allemaal kommer en kwel. Iedereen K3 is een heel leuk programma. Er wordt gedanst, geknutseld, gezongen en bovenal heeft iedereen plezier. Meisjes én jongens! De sfeer is er één van een uitbundig slaapfeestje, maar net doen alsof je een gast van de show een innige kus gaat geven terwijl je omringd bent door kleuters vind ik fout. Niet dat we als monniken leven hier in huis hoor. Ze is heus gewend om een beetje intimiteit te zien tussen haar ouders. Daar is ook niets mis mee, maar dit ging een brug te ver.

Eigenlijk is het een doelgroep te vroeg. Of vergis ik mij? Is mijn kleuter niet de beoogde doelgroep van de K’tjes? Voor zover ik weet wel. Het niet zo functionele bloot hoeft wat mij betreft dus ook niet. En toch, ergens snap ik het wel. Ergens ver weg. Het zijn toch de ouders die de portemonnee moeten trekken voor allerlei prullaria. Maar geloof me, Klaasje hoeft maar met haar mooie blauwe kijkers te knipperen en ze heeft de vaders in haar zak. En de moeders erbij.
 
 
 
Uitgelichte foto: dansend meisje via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Jaaaa dit is precies wat ik denk, vooral bij dat nummer. Ik skip m altijd, die tekst is gewoon echt net te fout. De kinderen zoeken er niks achter maar om ze dat mee te horen zingen… Nee, laat haar daar nog maar een jaar of 8 mee wachten. Nu gewoon lekker dansen en zingen over olifanten en wereldvrede.

 • Toen K3 dit nummer uitbracht (nog in de eerste formatie) waren de liedjes ook niet voor kinderen bedoeld… Ze wilde een serieuze meidengroep worden zoals de Spice Girls… Ze bleken het onverwacht goed te doen bij kinderen en zijn daar toen verder mee gegaan, vandaar dat dat liedje niet een hele kindvriendelijke tekst heeft… Vind je dit bij nieuwere liedjes ook? Daar vind ik het eigenlijk best meevallen namelijk…

 • Haha, ja het viel mij inderdaad ook op, al lang geleden. Toen ik tiener was was dit liedje idd voor volwassenen bedoeld zoals Daisy zegt. Ze hadden ‘m ook eruit kunnen halen toen ze verder gingen voor kinderen, maar een hit weggooien doe je waarschijnlijk ook niet zomaar.

  Ik wist trouwens niet dat van ome Cor, hahaa! Idd fout. Nienke is wel een aanwinst ja.

  Herkenbaar dat van duracellkonijn of zombie 🙂

 • OMG! Dat is mijn eerste reactie toen ik de tekst las. Ik heb geen kids en heb ook weinig K3 fans in mijn omgeving. Deze tekst KAN NIET.. Ik vind dit zo het foute voorbeeld?! Of ben ik nu echt heel preuts en ouderwets? Goed geschreven!

  • Nee hoor, helemaal eens. Deze tekst bleek gelukkig alleen voor een ouder doelgroep bedoeld te zijn. Neemt mijn mening over de rest van het programma overigens niet weg.

 • Bij ‘Geen tweede keer’ zingen ze letterlijk.. “Nee, ik laat me niet meer doen.”

  OMG. Mijn kind is nog geen twee en danst op die tekst, haha!

 • K3 is begonnen als meidengroep voor het Eurovision contest. Ze wouden eigenlijk het nieuwe sex icoon in de muziekwereld worden. Wanneer Marcel Vanthilt tegen hun (om grof te zijn) zei dat ze beter voor kinderen zou beginnen zingen, hebben ze dat dan maar echt gedaan. Daarom dat dat liedje erotisch getint is.

 • Hahaha ja dit is idd wat ik ook denk over k3. Die broekjes en shirtjes zijn allemaal wel heel bloot. Speciaal om papa’s ook te laten meegaan naar concerten misschien? Vind het dubieus

 • Helemaal mee eens!!!! Vroeger vond ik k3 gewoon irritant, maar met vier meiden ontkom je er niet aan en zing ik nog vrolijk mee ook… Maar je hebt gelijk, die teksten inderdaad, af en toe zo’n close-up van een kont en het feit dat ze altijd maar verliefd moeten zijn vind ik echt geen goed voorbeeld. Ik zet liever zappelin en kinderenvoorkinderen voor ze aan. Maar ja, k3 bereidt ze misschien vast een beetje voor op mtv straks… 😉

 • Precies wat al gezegd werd…de eerste K3 liedjes waren voor een hele andere doelgroep bedoeld. De nieuwe liedjes hebben allemaal niet van dat soort teksten, dus da’s een beetje oude koeien uit de sloot halen vind ik… 😉

  De kleding, tsja, ik vind het er juist wel spectaculair uitzien en croptops zijn nu eenmaal hip. En die meiden zijn ook geen 12 meer. En dat kleine meisjes dat dan na doen voor de tv, vind ik alleen maar heel erg cute.
  Ik zie het liever dan inderdaad degelijke Nienke of bijzonder geklede Dirk Scheele.

  • Bijzonder geklede Dirk. Haha. Die kijkt ze nog niet. Degelijke Nienke is leuk! Behalve als ze ome Cor zegt.

   Wat betreft oude koeien ben ik het niet helemaal met je eens. Je groeit met je kind mee en dit is een nieuwe fase voor mij waar ik voor het eerst kennis maakt hiermee. Zo zie je maar weer dat eenmaal op het internet, het daar tot in lengte der dagen ook blijft.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond